Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: PS Cristian în mijlocul comunității greco-catolice române din Loireauxance

 
FOTO: PS Cristian în mijlocul comunității greco-catolice române din Loireauxance
  • 10 Iun 2024
  • 279

Preasfinţia Sa Cristian Crișan, Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici din Europa occidentală, a fost prezent duminică 9 iunie 2024 în mijlocul comunităţii greco-catolice române de la Loireauxance (Franța) cu ocazia Primei Sfinte Împărtăşanii solemne a patru copiipregătiţi pentru acest moment important din viața lor de P. Mihai Marina și de P. Alin Cîndea.

Sărbătoarea a debutat cu tradiționala primire cu pâine și sare a Înaltului Ierarh și cuvântul de bun venit al Pr. Paroh Mihai Marina care a mulțumit Domnului și tuturor celor prezenți pentru că au răspuns invitației de a participa la această celebrare într-o zi atât de importantă pentru tânăra comunitate de la Loireauxance, comunitate care a fost înființată în urmă cu un an și jumătate. 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Cristian a mulțumint preotului paroh pentru invitație și primire, pe copii care au primit Prima Împărtățanie solemnă i-a îndemnat să-l aleagă mereu pe Cristos, primit în sfânta împărtășanie, ca Domn al vieții lor, iar pe cei peste 80 de credincioți prezenți i-a invitat să rămână fideli Bisericii, alegând mereu să-l urmeze pe Mântuitorul la fel cum au făcut-o toți înaintașii lor.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa Cristian Crișan a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, manifestându-și totodată bucuria de a se afla în mijlocul credincioșilor din zona Nantes.

După cuvântul ierarhului blăjan, Pr. Mihai a mulțumit Domnului pentru că făce să rodească mica sămânță aruncată în „pământul ospitalier al Franței” de către fondatorul Misiunii, Mons. Gheorghe SURDU. Sămânță care a rodit mai întâi la Paris și continuă să rodească și aproape de malul oceanului. Adresându-i-se Preasfinției sale Cristian Crișan, părintele paroh a spus: ”Vă rugăm să primiți mulțumirile noastre călduroase pentru onoarea pe care ne-o faceți de fiecare dată când veniți printre noi. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă păzească! De asemenea, la întoarcere, vă rugăm să salutați cu căldură pe Preafericirea Sa, Arhiepiscopul nostru, Cardinal Lucian Mureșan.” 

După ceremonie, toți cei prezenți s-au bucurat de micul program artistic-spiritual pregătit de copiii care au primit Prima Împărtășanie.

***

Pe lângă sediul istoric situat pe strada Ribera din sectorul al XVI-lea al capitalei Franței, Parohia Greco-Catolică „Sfântul Gheorghe” celebrează din anul 2005 în capela surorilor Marie Réparatrice din Paris, din 2019 la Blanc-Mesnil în Biserica ”Sainte Therese”, Loireauxence fiind cel de-al patrulea punct liturgic destinat îngrijirii pastorale a românilor greco-catolici. Slujbele la Loireauxence sunt celebrate de Pr. Mihai Marina și Pr. Alin Cîndea, preoții Misiunii Greco-Catolice Române din Franța.

ACC