Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Carol Acutis, viitorul sfânt care trezește în suflete iubirea față de Isus și dorința de a-l imita

 
Carol Acutis, viitorul sfânt care trezește în suflete iubirea față de Isus și dorința de a-l imita
  • 03 Iul 2024
  • 397

După consistoriul privind unele cauze de canonizare, prezidat luni, 1 iulie a.c., de papa Francisc, în Cetatea Vaticanului, în cadrul căruia a fost anunțată și ridicarea la cinstea altarelor în calitate de sfânt a Fericitului Carol Acutis, episcopul diecezelor de Assisi - Nocera Umbra - Gualdo Tadino și Foligno, monseniorul Domenico Sorrentino, a transmis o notă de presă.

Scrie mons. Sorrentino în comunicat: "Suntem fericiți că Papa a anunțat canonizarea, alături de mulți alți sfinți, a Fericitului Carol Acutis, ale cărui rămășițe pământești sunt păstrate în Sanctuarul Dezbrăcării (della Spogliazione) din Assisi. Data nu a fost încă stabilită, dar suntem siguri că Sfântul Părinte va alege o ocazie semnificativă, ne imaginăm că în următorul an jubiliar, astfel încât mărturia lui Carol să continue să aibă impact asupra conștiințelor, în special ale tinerilor și adolescenților, și nu numai, suscitând o mai mare iubire față de Isus prezent în Preasfânta Euharistie și o mai mare dorință de sfințenie, pe urmele lui Isus și ale sfinților care l-au inspirat, în special Francisc din Assisi".

Astfel a declarant episcopul diecezelor de Assisi - Nocera Umbra - Gualdo Tadino și Foligno, monseniorul Domenico Sorrentino, în urma Consistoriului desfășurat luni, 1 iulie, cu privire la canonizarea lui Carol Acutis și a mai multor Fericiți: Emanuel Ruiz Lopez și însoțitorii săi, martiri, Iosif Allamano, preot și fondator, Maria-Leonia Paradis, călugăriță și fondatoare, și Elena Guerra, călugăriță și fondatoare, care vor fi declarați sfinți duminică, 20 octombrie 2024. În schimb, Carol Acutis, va fi canonizat la o dată diferită, care urmează să fie stabilită, cel mai probabil în Anul Sfânt 2025.

"În aceste luni" – continuă episcopul Sorrentino în comunicat – "Biserica noastră din Assisi va face tot posibilul pentru a-i primi pe numeroșii pelerini și credincioși care au o devoțiune specială față de Carol Acutis, și care devin tot mai numeroși în lume.  Sfântul Francisc din Assisi și Carol Acutis formează împreună o echipă excepțională pentru a vesti Evanghelia, indicând adevărul  pe care Fericitul Carol ținea mult să-l facă cunoscut tinerilor: 'Numai Isus este capabil să creeze originale și nu fotocopii, umplându-ne viața de bucurie'.

Monseniorul Sorrentino a adăugat că noua ediție îmbunătățită și mai amplă a volumului pe care îl reeditează, intitulat Originali non fotocopie, Carol Acutis e Francesco d’Assisi (Originale, nu fotocopii, Carol Acutis și Francisc din Assisi), publicat de Edizioni Francescane Italiane) vorbește despre experiența a numeroși tineri care vin la Assisi și care, la mormântul sfântului Francisc din Assisis și al fericitului Carol se simt impulsionați să-și revizuiască propria existență în direcția indicată de Evanghelie. "Acest loc" – se spune în încheierea comunicatului – "a devenit în scurt timp un veritabil vulcan eruptiv de har și sfințenie".

La sfârșitul lunii mai, papa Francisc a recunoscut noul miracol obținut prin mijlocirea lui Carol Acutis, autorizând Departamentul pentru Cauzele Sfinților să publice decretul aferent.

Este vorba de miracolul obținut pentru Valeria, o tânără din Costa Rica, studentă universitară la Florența care, după ce a căzut de pe bicicletă, în iulie 2022, a intrat în comă ireversibilă. Internată la Spitalul Careggi, tânăra a fost diagnosticată cu traumă craniană foarte gravă, speranțele de supraviețuire fiind, în practică, inexistente. Mama ei, Liliana, a venit la Assisi șase zile mai târziu pentru a-și încredința fiica Fericitului Carol și a petrecut întreaga zi îngenuncheată în fața mormântului său. Seara, a primit un telefon de la spital prin care era informată de ameliorarea bruscă și inexplicabilă a Valeriei care își reluase respirația spontană. În ziua succesivă, tânăra era în măsură să se miște și să vorbească din nou, chiar dacă parțial. În septembrie, împreună cu mama ei, Valeria a venit la Assisi pentru a se ruga la mormântul lui Carol și a mulțumi pentru miracolul prin care fusese vindecată.Sursa:vaticannews.va.ro