Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Incoerența între ceea ce se predică și ceea ce se face, atât în cazul credincioșilor cât și al păstorilor, amenință credibilitatea Bisericii

 
Incoerența între ceea ce se predică și ceea ce se face, atât în cazul credincioșilor cât și al păstorilor, amenință credibilitatea Bisericii
  • 14 Apr 2013
  • 2468
Duminică, 14 aprilie 2013, ora 17.30, Papa Francisc, în prezența a de mii de credincioşi, a celebrat prima sa Sfântă Liturghie solemnă la mormântul marelui Apostol al Neamurilor, în Bazilica „Sfântul Pavel din Afara Zidurilor”.

În predică, Sfântul Părinte a denunțat ”incoerența între ceea ce se predică și ceea ce se face, atât în cazul credincioșilor cât și al păstorilor”; acest fel de a fi, amenință credibilitatea Bisericii. I-a invitat pe creștini să se lepede de idolii care-i împiedecă să-l adore pe Domnul și care se ascund în spatele ambiției, a succesului, a faptului de a se pune mereu în centru, a tendinței de-ai domina pe ceilalți, a pretenției de a fi stăpânii propriei vieți. A omagiat pe cei care, în diverse părți ale lumii, sunt prigoniți pentru Evanghelie și mărturisesc credința cu prețul sângelui. Sfântul Părinte le-a cerut creștinilor să anunțe cu mult curaj Evanghelia și să o mărturisească prin propria viață, pentru că ”Domnul ne-a făcut marele dar de a ne alege discipoli ai săi și ne invită să-L mărturisim ca fiind cel Înviat”.

www.news.va