Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Copii morţi, copii răniţi, copii orfani.... Opriţi-vă, vă rog!

 
Copii morţi, copii răniţi, copii orfani.... Opriţi-vă, vă rog!
  • 28 Iul 2014
  • 4650
Fraţi şi surori, ajunge cu războiul! Să nu mai fie război! Mă gândesc mai ales la copii, cărora li se ia speranţa într-o viaţă demnă, într-un viitor: copii morţi, copii răniţi, copii mutilaţi, copii orfani, copii care au ca jucării resturi de arme, copii care nu ştiu să zâmbească. Opriţi-vă, vă rog! V-o cer din toată inima! Este timpul să vă opriţi! Opriţi-vă vă rog!”, a spus Pontiful după rugăciunea „Angelus”, îndreptându-şi încă o dată gândul spre cele trei zone de criză: din Orientul Mijlociu, din Irak şi Ucraina.

Papa Francisc: „În mod deosebit, gândul meu se îndreaptă spre trei zone de criză: cea din Orientul Mijlociu, din Irak şi din Ucraina. Vă cer să continuaţi să vă uniţi rugăciunilor mele pentru ca Domnul să dea populaţiilor şi autorităţilor din acele zone înţelepciunea şi forţa necesare pentru a continua cu hotărâre calea păcii, înfruntând orice neînţelegere cu tenacitatea dialogului şi a negocierii şi prin forţa reconcilierii. În centrul fiecărei decizii să nu fie puse interesele particulare, ci binele comun şi respectul faţă de fiecare persoană. Să ne amintim că totul este pierdut cu războiul şi că nimic nu se pierde prin pace”.

Amintind despre ororile Primului Război Mondial de la a cărui izbucnire se împlinesc anul acesta, pe 28 august, 100 de ani, şi care „a cauzat milioane de victime şi imense distrugeri”, Pontiful a spus:

Papa Francisc: „În timp ce amintim acest eveniment tragic, îmi exprim speranţa ca greşelile din trecut să nu se mai repete, ci să se ţină cont de lecţiile istoriei, făcând să domine întotdeauna raţiunea păcii, printr-un dialog plin de răbdare şi de curaj”.Sursa:ro.radiovaticana.va