Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa și copiii din lume: Există oameni răi care duc războaie, noi lucrăm pentru pace

 
Papa și copiii din lume: Există oameni răi care duc războaie, noi lucrăm pentru pace
  • 07 Noi 2023
  • 386

Aproximativ 7.500 de micuți de pe cele cinci continente au participat la întâlnirea "Să învățăm de la băieți și fete". Spectacole de muzică, cântece, jocuri, apoi dialogul unor băieți și fete din diferite țări cu Suveranul Pontif. Papa Francisc a vorbit despre conflictele din lume, chiar și despre cele ascunse: "Războiul a izbucnit peste tot în lume. Sunt uciși copii nevinovați, aceasta este cruzime".

 

Pontiful le-a vorbit, de asemenea, copiilor despre îngrijirea planetei. "Dacă distrugem Pământul, ne distrugem pe noi înșine".

Cântecele, corurile de ovații, aplauzele se auzeau chiar și în afara Sălii Paul al VI-lea deja cu o oră și jumătate înainte de sosirea papei Francisc. S-a trăit o bucurie autentică, precum doar cei mici și foarte tineri sunt capabili, aproape ca și cum ar fi vrut să compenseze zgomotul unui alt fel de explozii, cele ale rachetelor și bombelor, care în această "oră întunecată" a istoriei devastează unele părți ale lumii.

"Războiul a izbucnit peste tot în lume.... Nu doar în Palestina: a izbucnit în Africa de Sud, a izbucnit în Congo, a izbucnit în Myanmar, a izbucnit în toată lumea. Sunt războaie ascunse... În Mozambic... Peste tot în lume. Ne confruntăm cu un război urât, iar războiul ne răpește pacea și ne ia viața. Trebuie să lucrăm pentru pace. Toți" -  le-a spus Papa celor aproximativ 7.500 de băieți și fete din toate țările lumii, reuniți în Vatican pentru evenimentul patronat de Departamentul pentru Cultură și Educație intitulat "Copiii se întâlnesc cu Papa", organizat de părintele Enzo Fortunato împreună cu Aldo Cagnoli, care au prezentat cu această ocazie și cartea scrisă de ei, intitulată: "Enciclica copiilor".

La Roma, copii din toată lumea

Din Vietnam și din Italia, din Benin, Insulele Pacificului și Haiti și, bineînțeles, din teritorii rănite precum Palestina ("care suferă atât de mult"), din Siria și Ucraina, grupurile, cu steaguri, rucsacuri și șepci, au sosit la Roma luni dimineață devreme, cu cele peste 60 de autobuze și 8 trenuri speciale low-cost. Au găsit la Roma o zi de toamnă care părea mai curând o zi de primăvară fără precedent, au stat rapid la coadă și s-au înregistrat și, fluturându-și desenele și bannerele cu cuvinte precum "Mulțumesc, Papa Francisc", "Ghidează-ne" sau pur și simplu "Pace" pe fond de curcubeu, și-au ocupat locurile, umplând până la refuz sala Paul al VI-lea.

Niciun scaun nu a fost lăsat liber, dar nimeni nu a rămas așezat pe tot parcursul pregătirii pentru sosirea Sfântului Părinte, precedată de cântecele Orchestrei Păcii și ale Micului Cor Antoniano, cu melodii precum "Bello il mondo" sau "Le tagliatelle di Nonna Pina". De două-trei ori în sală se auzea doar zumzetul aparatelor de fotografiat și clicurile fotografilor, când de pe scenă li s-a cerut să respecte câteva minute de tăcere pentru colegii lor "prizonieri de război și prizonieri ai foame".Sursa:vaticannews.va.ro