Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNȚ: tradiţionalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Cărbunari

 
ANUNȚ: tradiţionalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Cărbunari
  • 07 Aug 2014
  • 3373
Vineri, 15 august 2014, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, va avea loc tradiţionalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Române Unite cu Roma închinat Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

Programul pelerinajului începe joi 14 august, ora 18.00, cu Vecernia Sărbătorii, urmată de Prohodul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului și Novena, în Catedrala ”Sfânta Treime” din Blaj.

Vineri, 15 august, de la ora 08:00, pelerinajul continuă cu procesiunea de la Catedrala Mitropolitană spre Cărbunari. La ora 09: 00 pelerini se vor ruga Rozariul de Mărire la Cărbunari. De la ora 10:00 se va celebra Liturghia arhierească, Prezidată de Preasfinția Sa Claudiu. După terminarea Sfintei Liturghii se va oficia Sfințirea apei, cu consfințire la Inima Neprihănită a Preasfintei Fecioare Maria, urmată de parastasul de pomenire pentru preoții care au ostenit la Cărbunari.

Pelerinajul se va încheia cu recitarea Rozariului de bucurie și Sfânta Liturghie care vor avea loc în Catedrala Blajului începând cu ora 17.30.

Conform decretului de acordare a indulgenței plenare pelerinilor la Sanctuarul ”Fecioarei Săracilor” de la Cărbunari, semnat de Prea Fericitul Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, în 25.02.2013, toți pelerini pot primi cu această ocazie indulgență plenară.

Vă aducem aminte textul decretului:

Se acorda indulgență plenară tuturor credincioșilor creștini ai Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, care vor participa la pelerinajele organizate la Capela ”Fecioarei Săracilor” din Cărbunari (Blaj) închinată Aparițiilor Preasfintei Fecioare Maria de la Banneux (Belgia), astfel:

2 martie 2013 – data ultimei apariții a Fecioarei de la Banneux; 26 mai 2013 – Pelerinajul tinerilor; 15 august 2013 – Sărbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

Ținând cont de dispoziția decretului Penitențeriei Apostolice din 14 septembrie 2012, indulgența plenară se poate obține prin indeplinirea următoarelor cerințe:

- pelerinajul să se desfășoare în spirit de căință autentică, credincioșii să fie spovediți cum se cuvine și să primească Sfânta Împărtășanie în cadrul sfintelor Liturghii;

- credincioșii să acorde un timp corespunzător de reculegere cu meditații pioase, încheind cu recitarea de rugăciuni după intențiile Sfântului Părinte: Crezul, Tatăl Nostru, Născătoare, Mărire Tatălui și Fiului și Spiritului Sfânt și orice alte invocații către Sfânta Fecioară Maria;

Indulgențele plenare au ca rod ispășirea pedepselor temporale pentru păcatele deja iertate prin spovadă, și se pot aplica în cadrul fiecărui pelerinaj fie pentru propria persoană, fie pentru sufletele din purgator" se mai arată în decretul semnat de Prea Fericitul Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.


Știri din aceeași categorie