Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O ursoaică nu poate fi luată de lângă puii săi, dar copiii pot fi luați de lângă mamele surogat

 
O ursoaică nu poate fi luată de lângă puii săi, dar copiii pot fi luați de lângă mamele surogat
  • 21 Aug 2014
  • 4714
de Giuliano Guzzo

Nu este posibil ca
ursoaica să fie luată de lângă puii săi. De acord. Dar copiii pot fi luaţi de lângă mamele surogat?

Aşa numitul “popor al webului” este mobilizat pentru a proteja animalul care a atacat un om. Motivul? Are pui. Dar de ce nimeni nu militează pentru “puii femeii”?

Aspectul cel mai interesant şi totodată îngrijorător al istoriei Danizei, ursoaica care în Trentino a atacat un căutător de ciuperci şi acum este căutată pentru a fi capturată, reprezintă motivul principal pentru aşa numitul “popor al webului” de a se opune, deoarece animalul în cauză are pui. Conform multora ar fi o cruzime ca puii să fie privaţi de mama lor. Pe lângă faptul că victima agresiunii are copii, protestul colectiv în favoarea puilor de urs este foarte interesant şi deranjant.

Este interesant deoarece confirmă faptul că, în ciuda nenumăratelor tentative ale gândirii unice de a ne convinge că iubirea este îndeajuns şi oricine se poate dezvolta bine oriunde, centralitatea legăturii de familie prin excelenţă este încă percepută ca intangibilă, iar în vremuri ca acestea, nu este puţin. Aspectul deranjant, însă, este reprezentat de faptul că aceste persoane se mobilizează pentru puii de urs şi nu pentru copii închiriaţi prin intermediul mamelor surogat, care după naştere sunt smulşi de lângă mamele lor, pentru a satisface dorinţele altora, fără ca aproape nimeni să militeze.

Deja ne putem imagina obiecţia la această comparaţie: dar femeile care-şi închiriază uterul, ca apoi să fie despărţite de copii născuţi, sunt de acord, în schimb săraca Daniza, nu. Acum, în afară de faptul că ar trebui o importantă doză de imaginaţie, ca să nu spunem de ideologie, pentru a putea crede că este posibil ca, dincolo de sărăcia extremă, o femeie să-şi închirieze propriul pântece. Acest fapt rămâne unul de netăgăduit: puii sunt mereu pui şi, pe bună dreptate, îşi doresc o mamă, chiar dacă mulţi nu-şi dau seama despre asta şi se revoltă numai în cazul în care se tratează despre plantigrade.

Traducere: Liviu Ursu


Sursa:www.tempi.it