Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Conferinţa Cardinalului Leonardo Sandri

 
Conferinţa Cardinalului Leonardo Sandri
  • 19 Apr 2013
  • 3501
Ieri 18 aprilie, ora 18:00, la Colegiul Pontifical Pio Romeno a avut loc prima conferinţă din seria de prelegeri organizate cu ocazia anului credinţei de către Colegiu împreună cu Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, sub patronajul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

După cuvântul de deschidere susţinut de Părintele Rector Gabriel Buboi a urmat o scurtă prelegere a Excelenţei Sale, Ambasadorul Bogdan Tătaru-Cazaban. Evenimentul a culminat cu discursul Eminenţei Sale, Cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, cu tema Conciliul Vatican al II-lea şi Bisericile Orientale.

Eminenţa Sa, cardinalul Leonardo Sandri, a prezentat în câteva puncte documentele conciliare referitoare la Bisericile Orientale, Unitatis Redintegratio şi Orientalium Ecclesiarum. De asemenea a subliniat rolul important al Bisericilor Orientale Catolice în refacerea unităţii creştine şi strânsa legatură care există între documentele Conciliului şi Codul Canoanelor Bisericilor Orientale.

Evenimentul a început cu un mic moment de rugăciune în biserica colegiului, la care au luat parte pe lângă Eminenţa Sa Cardinalul Sandri, Excelenţa Sa Cyril Vasil, secretarul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Patriarhul de Antiohia Ignace Youssef III Younan, însoţit de Arhiepiscopul de Damasc.

Din partea Bisericii Greco-Catolice a fost prezent Preasfinţitul Mihai Frăţilă, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia şi Făgăraş, vicar al Bucureştilor.

De asemenea la eveniment au fost prezenţi şi diferiţi membri ai corpului diplomatic dar şi apropiaţi ai colegiului.

Următoare conferinţă va avea loc în data de 14 mai 2013.