Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu participă la lucrările Adunării plenare a Conferinței Episcopale Franceze

 
PS Claudiu participă la lucrările Adunării plenare a Conferinței Episcopale Franceze
  • 06 Noi 2014
  • 2214
Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, participă în aceste zile la lucrările Adunării plenare a Conferinței Episcopale Franceze. Peste 200 de persoane se reunesc în sesiune de toamnă între 4 și 9 noiembrie 2014 în Sanctuarul de la Lourdes, pentru a reflecta împreună asupra diferitelor chestiuni interne ale Bisericii Catolice din Franța. Sunt prezenți 117 episcopi titulari, 14 episcopi emeriți, 11 episcopi străini și numeroși alți invitați.

Dintre subiectele abordate de către ierarhii francezi, se numără aspecte ce privesc îngrijorătorul context politic, raportul cu islamul, provocările actuale ale familiei, dar și cele legate de învățământul catolic, fenomenul social al avorturilor și consecințele acestui asupra educației tinerilor. Se vor aborda și aspecte dedicate anului vieții consacrate și vor avea loc discuții pentru precizarea vizitei pe care Papa Francisc intenționează să o facă în Franța anul viitor, după ce anul acesta va veni la Strasbourg, pe 25 noiembrie, pentru a ține un discurs în Parlamentul European.

Conferința Episcopală Franceză reunește de două ori pe an toți episcopii și cardinalii ce activează în Franța și în Departamentele franceze d`outre-mer, precum și cardinalii francezi aflați la pensie și care își au rezidența pe teritoriul Franței. Totodată, fac parte din Conferința Episcopală Episcopii Eparhiali ai Eparhiilor orientale din Franța: Eparhia Armeană „Sf. Cruce”, Eparhia Ucrainiană „Sf. Vladimir cel Mare” și Eparhia Maronită „Notre Dame de Liban”.

În continuarea Adunării Plenare din această toamnă, la invitația Episcopilor, Seminariștii francezi vor face un pelerinaj la Lourdes pe tema: "Cu Maria, Regina Apostolilor, chemați să proclamămăm Evanghelia "

În program sunt prevăzute: festivități, cateheze susținute de episcopi, conferința Cardinalului Beniamino Stella, prefect al Congregației pentru Cler, grupuri de discuții și Sfânta Liturghie televizată.

ACC