Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Unul din doi tineri ar interzice avortul în România

 
Unul din doi tineri ar interzice avortul în România
  • 14 Dec 2014
  • 2152
Tinerii români se declară credincioși în proporție de 85%, însă, concret, puțin peste 50 la sută dintre ei cunosc și respectă doctrina creștină, arată un studiu realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Rurală (CURS), realizat pentru Fundatia Friedrich Ebert - Romania, dat publicității vineri.

Astfel, doar 79% dintre tineri cred că Dumnezeu există, 63% susțin existența raiului și a iadului și 73% sunt de părere că Dumnezeu a creat lumea. Femeile sunt credincioase într-o măsură mai mare decât bărbații.

Religiozitatea lor se reflectă și asupra felului în care percep relațiile sexuale, întreruperile de sarcină și căsătoria.

Unul din doi tineri ar interzice avortul prin lege, chiar și în cazul unui viol, iar 49% consideră că homosexualitatea nu poate fi acceptată social. Femeile religioase sunt mai tolerante cu persoanele LGBT decât bărbații religioși, mai arată studiul.

Totodată, 40% dintre tineri consideră că abstinența este o virtute, iar 80 la sută vor să se căsătorească.

Autorii studiului atrag atenția că datele despre problema avortului anunță o posibilă tema importantă în anii ce vor veni.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion probabilist de 1.302 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.


Sursa:m.romanialibera.ro