Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mijlocul campaniei „40 de zile pentru viață” la Cluj-Napoca

 
Mijlocul campaniei „40 de zile pentru viață” la Cluj-Napoca
  • 15 Mar 2015
  • 3639

De Iulia Călinescu

Evenimentul care marchează punctul de mijloc al campaniei „40 de zile pentru viață” a avut loc în seara zilei de 9 martie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Primele douăzeci de zile ale campaniei internaționale care luptă pentru viață au fost rezumate prin mărturiile liderilor religioși, ale voluntarilor și ale organizatorilor.Scopul evenimentului a fost centrat pe împărtășirea experiențelor pe care voluntarii le-au trăit în orele de veghe pașnică din stradă. Printre oaspeți s-au numărat lideri religioși, persoane consacrate și voluntari aparținând diferitelor confesiuni și biserici clujene. Programul a fost împărțit între mărturii, proiectări ale unor materiale vizuale, dar și un timp de socializare, în care voluntarii au avut ocazia să se cunoască între ei mai bine. Mărturiile au subliniat ideea de unitate și importanța luptei pentru viață. Părintele Stelian Tofană și-a încheiat discursul cu gândul frumos că indiferent câte lucruri ar lipsi dintr-o casă, nu există o lipsă mai mare ca zâmbetul unui copil: „Dac-ar ști toată lumea ce înseamnă un zâmbet de copil!” Cristian Borz, reprezentat al comunității penticostale, a transmis mesajul că mișcarea pro-life face ca toate bisericile să fie una și că atunci când oamenii stau în stradă, rugându-se pentru ca semenii lor să fie iertați, mânuiți, salvați, Dumnezeu spune: „Aceștia sunt copiii mei preaiubiți, în care îmi găsesc plăcerea.” Alexandrina, voluntar al campaniei 40 de zile pentru viață, a vorbit despre faptul că pasivitatea duce la degradare și că a venit momentul ca oamenii să treacă peste barierele de mentalitate și să îl mărturisească pe Cristos, care este Viu și Suveran. Octavian, un tânăr nevăzător, a relatat experiența trăită de el în stradă: „N-am putut să fiu indiferent […] cu multă iubire și bucurie particip aproape în fiecare zi și în zilele în care nu am participat, chiar mi-a părut foarte rău că nu am făcut acest lucru. Îmi place foarte mult ceea ce fac și chiar mă simt împlinit că fac un lucru bun și util.” O altă mărturie îi aparține lui Bogdan Petrovici, care s-a referit la persecuția creștinilor din Siria, explicând faptul că, în țara noastră, oamenii sunt liberi să își exprime credința fără a le face cineva vreun rău. Părintele Călin Bot, rectorul Seminarului Greco-Catolic, a încheiat evenimentul cu o rugăciune și cu  pasajul din Evanghelie în care Mântuitorul spune: „Oricine primește un astfel de copil, în numele Meu, pe Mine mă primește” (Marcu 9,37).Bazată pe asemenea mărturii, această întâlnire a fost cea de-a treia din cadrul campaniei pentru viață. Ea a fost precedată de un eveniment anterior campaniei – menit să o anunțe –  și de un al doilea, care a însemnat lansarea efectivă a acțiunii. Ultimul eveniment urmează să aibă loc la finalizarea sa, în data de 29 martie.

Prima jumătate mișcării internaționale pentru viață care se desfășoară în această perioadă în 18 țări, în mod simultan, a avut ca rezultat prezența fizică în stradă a peste 300 de voluntari. Pe lângă implicarea în cadrul programului de veghe, mulți creștini susțin campania prin post și rugăciune: comunități din întreaga țară, dar și de pe meleaguri străine – Franța, Austria, Italia, Statele Unite ale Americii. Discuții pe tema vieții și a avortului, reacții pozitive și negative, tratarea subiectului în presă sunt unele dintre interacțiunile prilejuite de aceste prime douăzeci de zile.  

Punctul culminant al acestei mobilizări colective este Marșul pentru viață, care va avea loc în data de 21 martie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 11,00.