Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Noi măsuri privind Biserica Greco-Catolică din Ungaria

 
Noi măsuri privind Biserica Greco-Catolică din Ungaria
  • 21 Mar 2015
  • 5399

 

În data de 20 martie 2015, Sfântul Părinte Papa Francisc a reorganizat Biserica Greco-Catolică din Ungaria, ridicându-o la demnitatea de Biserică Mitropolitană sui iuris.

A adoptat următoarele măsuri:

          -  a ridicat Eparhia de Hajdúdorog pentru catolicii de rit bizantin la demnitatea de Mitropolie, cu sediul la Debrecen, numindu-l Mitropolit pe Episcopul  Fülöp Kocsis, până în prezent Episcop Eparhial de Hajdúdorog.

          - Exarharul Apostolic de Miskolc pentru catolicii de rit bizantin a fost ridicat la rangul de Eparhie, devenind astfel sufragană Mitropoliei de Hajdúdorog. De asemenea l-a numit Episcop Eparhial pe Mons. Atanáz Orosz, până în prezent Exarh Apostolic de Miskolc.

          - a înființat Eparhia de Nyíregyháza pentru catolicii de rit bizantin, cu teritoriu separat de Eparhia de Hajdúdorog. Noua Eparhie de Nyíregyháza a devenit astfel sufragană Mitropoliei de Hajdúdorog. De asemenea, pentru această Eparhie, Sfântul Părinte l-a numit pe Mons. Atanáz Orosz Administrator Apostolic cu scaun vacant.

 

Liviu Ursu