Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Evenimentul final al campaniei 40 de zile pentru viață: un nou început

 
Evenimentul final al campaniei  40 de zile pentru viață:  un nou început
  • 28 Mar 2015
  • 3500

„Prima campanie 40 de zile pentru viață se încheie duminică, 29 martie, la ora 19,00. Pentru a sărbători împreună acest moment, voluntarii se vor întâlni la Hotel Agape, începând cu ora 19,30”, a declarat Iulia Călinescu, coordonator al acțiunii pentru viață din Cluj-Napoca. Cu o zi înainte de această încheiere, sâmbătă, 28 martie, în măsura în care condițiile meteorologice permit acest lucru, este planificată o renovare a exeriorului clinicii „Dominic Stanca”, locul unde veghea pașnică s-a desfășurat timp de 40 de zile. Acțiunea reprezintă o necesitate, dat fiind faptul că pereții clinicii au fost acoperiți de grafitti de către susținătorii pro-alegere.

La eveniment au fost invitați Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Preasfințitul Florentin Crihălmeanu, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, părintele canonic protopop-paroh Kovács Sándor din partea Protopopiatului Romano-Catolic Cluj-Dăbâca, alături de lideri ai altor denominații creștine care susțin apărarea vieții.

Evenimentul final va fi îndreptat spre socializare și împărtășire. Pe durata celor 40 de zile de campanie, au fost prezenți în stradă peste 600 de voluntari, aparținând denominațiilor principale din Cluj-Napoca.

 „Ne dorim să încheiem această primă campanie prin împărtășirea poveștilor și a mărturiilor referitoare la ceea ce 40 de zile pentru viață a însemnat pentru clujeni, dar și să le mulțumim tuturor voluntarilor pentru faptul că s-au implicat în această acțiune prin care am reușit să arătăm răul pe care avortul îl cauzează în orașul nostru”, a adăugat Iulia Călinescu. „Ne rugăm ca aceste 40 de zile să însemne începutul încetării avorturilor. Deși acest eveniment vine ca o încheiere a campaniei pentru viață, de fapt, el marchează un început al reînnoirii angajamentului fiecăruia dintre noi de a susține viața în comunitatea noastră. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce planuri are Dumnezeu pentru orașul nostru, pe mai departe”, a subliniat ea.

Cluj-Napoca este primul oraș din România în care se desfășoară, în perioada 18 februarie-29 martie, campania 40 de zile pentru viață. România se alătură astfel altor 18 țări în care această acțiune se petrece în mod simultan. 40 de zile pentru viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe patruzeci de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor unde se fac avorturi și care are la bază o motivație educațională. Din momentul inițierii sale și până acum, peste 10.000 de mame au ales viața pentru copiii lor, 107 de persoane au demisionat din industria avortului și 59 de clinici de avort în fața cărora s-au desfășurat astfel de campanii au fost închise.

Pentru informații legate de aceste evenimente, vă rugăm să îi contactați pe organizatorii locali, Iulia și Dan Călinescu. Informații referitoare la campania 40 de zile pentru viață desfășurată în Cluj-Napoca sunt disponibile la adresa: http://40dezile.lifenation.org/