Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La Paris a fost interzis un afiș pe care apărea numele "creștinilor din orient"

 
La Paris a fost interzis un afiș pe care apărea  numele "creștinilor din orient"
  • 03 Apr 2015
  • 3295

Pe 14 iunie 2015, grupul vocal Les Pretres (Preoții), care a vândut într-un singur an peste 500 de mii de discuri, va susține un concert la cunoscuta sală de spectacole Olympia, din Paris. Afișele, pregătite pentru a promova evenimentul prin rețeaua Regiei Autonome a Transportului Parizian (RATP), au fost interzise din cauza faptului că pe acestea apărea mențiunea „în beneficiul creștinilor din orient” . RATP a cerut să fie eliminată mențiunea „în beneficiul creștinilor din orient”, înainte de a fi afișate în stațiile de metrou sau în mijloacele de transport în comun.

Acest lucru s-a mai întâmplat în luna octombrie 2014, când, pentru a anunța concertul grupului Les Pretres la Centrul de Convenții, RATP a refuzat într-o primă fază afișarea deoarece pe afiș se vedea crucea pectorală purtată de episcop. Canalul de televiziune TF1, producătorul de atunci al evenimentului, ar fi ajuns în cele din urmă la o înțelegere cu conducerea RATP.În ceea ce privește cenzurarea impusă, RATP invocă respectul pentru laicitate: "Metroul este un spațiu laic, în care nu pot fi exprimate opinii de nici un fel, nici politice și nici religioase ".

După cum a declarat însă Daniel Hamiche pentru Obs: "Este greu să se susțină că decizia RATP ar fi în conformitate cu secularismul strict și cu etica...  RATP, în trecut, a permis promovarea afișelor islamice în care apărea mențiunea „vă dorim un Ramadam fericit”, iar mai recent au afișat reclamele Gleeden care erau o adevărată invitație la adulter...  Laicitatea și etica RATP lasă de dorit."Deputatul Joël Giraud a trimis o scrisoare primului-ministru, ministrului de Interne și ministrului Transporturilor, pentru a determina RATP să-și reconsidere decizia, catalogată de parlamentar drept o formă de „fundamentalism secular și un deserviciu laicității pe care partidul său o apără".

Episcopul di Falco și responsabilul grupului Preoții, explică intenția organizării evnimentului:
"În fața situației dificile a creștinilor din Orient, versurile sunt în zadar. A venit timpul tăcerii. Privirile îngrozite, lacrimi abundente, inimile sfâșiate sunt un limbaj care ajunge la inima Mariei, aflată la picioarele crucii privind agonia Fiului ei. Pentru acești copii, acești bărbați și femei care sunt persecutați pentru simplul fapt că sunt creștini, Preoții au decis să dea un concert pentru a-i ajuta. Doresc să-i ajutăm pe cei care au pierdut totul din fidelitate față de Cristos". Toate profiturile din acest concert vor merge la Asociația Oeuvre d’Orient, mai explică Episcopul di Falco.

Pretinsa neutralitate clamată de RATP în numele laicității, pare a fi mai degrabă o intoleranță și o lipsă totală de compasiune față de victimele persecuției și ale discriminării.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com