Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Întâlnirea Tinerilor Greco-Catolici din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

 
Întâlnirea Tinerilor Greco-Catolici din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș
  • 19 Mai 2013
  • 5003
Sâmbătă, 18 mai, comunitatea greco-catolică din Ocna Mureș, a fost gazda Întâlnirii  Arhieparhiale a Tinerilor din Arhidieceza de Alba Iulia și Făgăraș, eveniment la care au participat un număr de 350 de tineri din protopopiatele Blaj, Mureș,  Reghin, Aiud, Alba, Sibiu, Mediaș, Brașov, Turda și Ocna Mureș, însoțiți de preoții lor și alți responsabili cu pastorația tinerilor.

Tema întâlnirii, propusă tinerilor spre meditare, de către Prea Sfinția Sa Claudiu, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, a fost un citat din Evanghelia dupa Sfântul Ioan: ,,Eu sunt vița voi sunteți mlădițele,, (In. 15. 5).

Întâlnirea a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, celebrată de către PS Claudiu și preoții prezenți, răspunsurile la liturghie fiind date de către corul tinerilor din parohia Mureș, îndrumați de părintele protopop Fodor Dan.

A urmat meditația PS Claudiu care i-a îndemnat pe tineri să urmeze calea lui Cristos și a Bisericii, pentru a deveni mlădițe puternic ancorate în vița Cristos, luând exemplul Sfântului Apostol Petru și avîndu-o drept protectoare pe Prea Curata Fecioară Maria, Maica Bisericii, căreia Prea Sfinția Sa i-a încredințat pe toți cei prezenți și familiile lor.

A urmat programul pe grupuri de discuții unde tinerii s-au împărțit în 14 grupuri moderate de preoții prezenți, pentru ca apoi grupurile să se reunească pentru concluzii și un scurt, dar gustat de tineri, program artistic-cultural, care a încheiat ziua celebrării tinereții și bucuriei.

La sfârșit Crucea, simbol al întâlnirii tinerilor, a fost predată de către organizatori, grupul tinerilor din Ocna Mureș, îndrumați de protopop Alexandru Biriș, grupului de tineri din parohia Blaj I.

Doamne noi tinerii Bisericii am venit astăzi la tine pentru a Te adora. Îți oferim Ție toate clipele vieții noastre, rugându-te să ne dai harul de a Te urma cu mai multă iubire. Fă Doamne din noi apostolii Tăi credincioși în lume, plini de curaj în lupta vieții. Că milostiv ești și Ție mărire înălțăm Tatălui și Fiului și Sfântului Spirit. Amin.


Pr. Alexandru Biriș