Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Autorul masacrului din Oregon a vizat creștinii. Acesta ar fi spus în timpul atacului: ”Bun, pentru că sunteţi creştini, îl veţi vedea pe Dumnezeu în doar o secundă”

 
Autorul masacrului din Oregon a vizat creștinii. Acesta ar fi spus în timpul atacului: ”Bun, pentru că sunteţi creştini, îl veţi vedea pe Dumnezeu în doar o secundă”
  • 02 Oct 2015
  • 3915

Autorul atacului din statul american Oregon a vizat mai ales creștinii, potrivit tatălui unei studente care a fost rănită, informează CNN.

Anastasia Boylan i-a spus tatălui ei înainte să intre în sala de operație că bărbatul a intrat în clasă trăgând focuri de armă.
 "Aşteptam asta de ani de zile", i-a spus bărbatul profesorului care preda în sala de clasă, înainte să îl împuşte. Toți studenții au căzut la pământ, iar atacatorul le-a cerut să se ridice în timp ce-și încărca pistolul. Tot atunci, el i-a întrebat dacă sunt creștini.

"S-au ridicat, iar el a spus «Bun, pentru că sunteţi creştini, îl veţi vedea pe Dumnezeu în doar o secundă ». Şi apoi i-a împuşcat", a spus tatăl fetei.

Mama ei a afirmat că fata a reușit să scape cu viață doar pentru că s-a prefăcut că este moartă după ce a fost lovită de un glonţ în zona coloanei vertebrale.

Atacul armat a avut loc în campusul Colegiului Umpqua și s-a soldat cu zece morți, inclusiv atacatorul, și cu șapte răniți.

Şeriful din comitatul Douglas, John Hanlin, a declarat că nu va face public numele atacatorului pentru că nu vrea să-i ofere ceea ce probabil și căuta: ”Nu voi divulga numele asasinului. Nu îi voi oferi onoarea pe care probabil a căutat să o obţină".

Totuși, mai mulți ofițeri de poliție au spus că atacatorul se numea Chris Harper Mercer și avea 26 de ani.

O fostă colegă de-a lui Mercer a spus că acesta ”era puţin ciudat, în sensul că era sensibil la unele lucruri", iar un vecin a afirmat că acesta ”stătea singur în întuneric în balcon".

Un alt vecin l-a caracterizat ca fiind ”sperios”. ”Comportamentul său, modul în care se mişca, mereu atent în jur (...) Am simţit o vibraţie negativă din partea lui", a mai spus acesta.

Anchetatorii au urmărit cinci postări de blog, lăsate de cineva cu o adresă de e-mail asociată cu Chris Harper Mercer. Două dintre aceste postări erau despre atacuri armate recente: cel comis de Vester Flanagan, care a dus la moartea a doi reporteri locali în statul american Virginia, şi ofiţerul executat în luna august, în apropiere de Houston.

Despre atacul comis de Falanagan se scria că: "Am văzut că atâţia oameni ca el sunt singuri şi necunoscuţi, şi atunci când varsă puţin sânge, întreaga lume ştie cine sunt. Un bărbat care nu era cunoscut de nimeni este acum cunoscut de toată lumea. Faţa lui este afişată pe fiecare ecran, numele lui se află pe buzele fiecărei persoane de pe planetă, totul, în decursul unei zile. Se pare că pe măsură ce ucizi mai mulţi oameni, cu atât eşti în lumina reflectoarelor. Şi trebuie să spun că toţi cei care îl cunoşteau ar fi putut să prevadă că acest lucru se va întâmpla. Oamenii ca el nu au pentru ce să trăiască, şi singurul lucru care le-a rămas este să atace o societate care i-a abandonat".Sursa:m.b1.ro