Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Adoraţie Euharistică în întreaga lume

 
Adoraţie Euharistică în întreaga lume
  • 03 Iun 2013
  • 6382
În contextul Anului Credinţei, papa Francisc a animat în bazilica Sfântul Petru, începând cu ora 17 (ora locală) o Adoraţie Euharistică specială care s-a extins în mod concret în întreaga lume, fiind celebrată simultan (indiferent de fusul orar) în catedralele şi bisericile din toate diecezele întregii lumi, inclusiv în România.

Adoraţia în faţa Preasfântului Sacrament din bazilica vaticană, împreună cu papa Francisc, a fost însoţită de momente de tăcere, alternate cu imnuri specifice acestui moment special şi invocaţii compuse de papa Pius al XII-lea, Fericitul Ioan al XXIII-lea, papa Paul al VI-lea, Papa Ioan Ioan Paul I, Fericitul Ioan Paul al II-lea, papa Benedict al XVI-lea

La această iniţiativă de rugăciune din bazilica vaticană, propusă de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, a participat şi un grup de seminarişti de la Colegiul Pio Romeno din Roma, împreună cu alţi colegi greco-catolici şi romano-catolici care studiază la Roma.

Timp de o oră, credincioşii din întreaga lume şi-au unit sufletele în rugăciune şi în adoraţia Preasfântului Sacrament.

Rugăciune cu Sfântul Părinte:

"Doamne Isus Cristoase,
tu ne-ai lăsat în sacramentul minunat
al sfintei Euharistii
amintirea pătimirii tale;
ajută-ne, te rugăm, să cinstim cu credinţă vie
şi cu o mare iubire sfintele taine
ale trupului şi sângelui tău,
ca să avem parte necontenit
de roadele răscumpărării tale.
Tu, care vieţuieşti şi domneşti în vecii vecilor".Sursa:ro.radiovaticana.va