Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Angelo Scola va deveni Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai

 
Cardinalul Angelo Scola va deveni Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai
  • 03 Iun 2013
  • 2956
Cardinalul Angelo Scola va deveni Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai (UBB), pentru opera sa de rezonanţă universală în domeniul teologic, social şi moral, precum şi pentru rolul său important în sprijinirea dezvoltărilor teologice de la Universitatea clujeană.

Arhiepiscopul celei mai mari Dieceze din lume, care este Dieceza din Milano (Italia), se va afla la Cluj-Napoca în perioada de 4 şi 6 iunie 2013. Eminenţa Sa va vizita cu această ocazie Facultățile de Teologie ale orașului și va întâlni cu o serie de personalități.

La sosirea în Cluj-Napoca, Înaltul Prelat va fi întâmpinat de către: IPS Jakubinyi György, Arhiepiscop romano-catolic de Alba-Iulia, PS Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Virgil Bercea, Episcop greco-catolic de Oradea Mare, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop, Rector al UBB şi de decanii Facultăţilor de Teologie Greco-Catolică şi Romano-Catolică, Pr. Cristian Barta şi Mons. Marton József.

După sosirea în Aeroportul din Cluj-Napoca, Cardinalul Scola va susține o conferinţă de presă în Sala de protocol a Aeroportului la ora 18:45. Miercuri va începe ziua printr-o vizită la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, urmând ca la ora 09:00 să celebreze Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Mihail. La ora 12:00 va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa (Aula Magna UBB). În cursul după-amiezii se va întâlni cu IPS Andrei, Arhiepiscop și Mitropolit Ortodox, iar la ora 17:45 va vizita viitoarea Catedrală Greco-Catolică din Piaţa Cipariu, unde se va celebrarea Rugăciunea de seară (Vespri) în ritul ambrozian, în limba italiană. În ultima parte a zilei, Arhiepiscopul de Milano va face o vizită la Facultatea de Teologie Greco-Catolică după care va vizita Facultatea de Teologie Reformată. Sejurul la Cluj-Napoca al Eminenței Sale se va încheia în dimineața zilei de joi 6 iunie.