Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Expoziție de artă în parohia "Sfântul Spirit" din Alba Iulia

 
FOTO: Expoziție de artă în parohia "Sfântul Spirit" din Alba Iulia
  • 07 Dec 2015
  • 3097

Zilele acestea, în Parohia Alba Iulia 1, cu hramul Sfântul Spirit, după celebrarea Sfintei Liturghii, a fost vernisată expoziția artistei Arina Ioana Muntean, unanim apreciată de numărul mare de credincioși prezenți la acest eveniment cultural spiritual.

Arina Ioana Muntean este o artistă inventivă și delicată care se afirmă din ce în ce mai mult în plastica românească contemporană. Ea s-a născut în anul 1969 la Alba Iulia. Absolvă Liceul de Artă și studiază la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specializându-se în Restaurarea și conservarea patrimoniului cultural-național.

Operele expuse înfățișează flori, tratate într-o manieră diafană, de un lirism cuceritor. Tapiseriile, semnate cu monogramă, mărturisesc și ele pasiunea pentru artă a autoarei, pe care o servește cu evident talent și pricepere. Este uimitor felul în care artista trece cu ușurință de la reprezentarea concretă a Șoimului, al cărui penaj provoacă senzații tactile, la compozițiile abstracte. Dintre acestea ne-au trezit un deosebit interes cele intitulate: Scoică, Scoică uriașă I și II, Scoică cu planete. Spre deosebire de arta barocă, în care motivul scoicii este des întâlnit, la Arina Ioana Muntean, aceasta este abstractizată într-un mod cu totul personal, ceea ce dovedește o prestigioasă fantezie.

Arina Ioana Muntean se dovedește o demnă continuatoare a tatălui său, atât în domeniul picturii, cât și în cel al tapiseriei.

Prof. Univ. Dr. Cornel Tatai-Baltă