Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinaj la Blaj și Cărbunari a credincioșilor din Parohia Jibou

 
Pelerinaj la Blaj și Cărbunari a credincioșilor din Parohia Jibou
  • 13 Iun 2013
  • 3724
Ziua de duminică, 9 iunie 2013, a reprezentat pentru Parohia Jibou (SJ) o zi impregnată de bucurie: un grup de credincioși din această parohie, însoțiți de preotul paroh, s-au aflat în pelerinaj în cetatea Blajului.

Sosiți la Catedrala „Sfânta Treime”, credincioșii au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească, fiind salutați de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei, care a observat cum, atrași și animați de spiritul și de frumusețile Micii Rome, nu au ezitat să înfrunte oboseala călătoriei, pornind la drum „mai înainte de zori”, asemenea mironosițelor. De asemenea, Preasfințitul le-a transmis și salutul Preafericirii Sale, Cardinalul Lucian. La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. Ioan Balea a mulțumit, în numele credincioșilor din parohia sa, lui Dumnezeu, care i-a ajutat în realizarea dezideratului de a ajunge în acel binecuvântat loc de unde a început și s-a realizat renașterea culturală și religioasă a poporului român, salutând totodată și memoria dascălilor și a Ierarhilor, a preoților și a credincioșilor care, sfințind și înnobilând acel spațiu cu activitatea și cu rugăciunea lor, s-au făcut instrumente vrednice prin care Dumnezeu a lucrat în mijlocul oamenilor. A salutat, de asemenea, pe Preasfinția sa Claudiu, fiu al orașului și al Parohiei Jibou, mulțumindu-i pentru salutul adresat și pentru primirea făcută pelerinilor.

După terminarea serviciului religios, Preasfințitul Claudiu i-a întâlnit, la ieșirea din Catedrală, pe credincioșii din Jibou, salutându-i pe fiecare în parte și întreținându-se cu aceștia. Apoi, însoțiți de pr. Anton Rus – care a acceptat să fie ghid al grupului pentru câteva ore – pelerinii s-au îndreptat spre Cărbunari unde, la Bisericuța Sfintei Fecioare a Săracilor, s-au rugat și au înălțat cântece în cinstea Preacuratei, iar apoi, după ce pr. Anton le-a prezentat istoricul și semnificația locului, au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor și pe pr. Jean Baptiste.

Revenind în Blaj, grupul a fost condus de pr. Anton la Capela Arhiereilor și din nou în Catedrală, unde pe lângă explicațiile pertinente și exhaustive oferite de ghid, au avut ocazia să se reculeagă la mormintele iluștrilor Ierarhi care odihnesc în aceste locuri și mijlocesc pentru Biserica lui Hristos.

Vizitarea Blajului s-a încheiat cu o binevenită oprire la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore unde Preasfinția Sa Claudiu a prezentat pelerinilor sala Sinodului și i-a binecuvântat, urându-le drum bun spre casă. Recunoscători lui Dumnezeu și tuturor celor prin care El a lucrat în această zi, ne manifestăm cu toții speranța că asemenea inițiative se vor putea organiza și pe viitor, cât mai des, pentru a ne putea împărtăși mereu din harurile de care am avut parte în această zi de duminică.

                                   Pr. Ioan Balea