Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dacă vrei să îl găseşti pe Domnul, caută-l în umilinţă, caută-l în sărăcie

 
Dacă vrei să îl găseşti pe Domnul, caută-l în umilinţă, caută-l în sărăcie
  • 19 Dec 2015
  • 2148

Bogăţia, vanitatea şi orgoliul nu sunt căi ale mântuirii. Mântuirea se adăposteşte în umilinţă: a spus papa Francisc vineri după-amiază, 18 decembrie a.c., la deschiderea «Porţii Sfinte a Carităţii» a adăpostului de noapte pentru persoanele străzii din gara centrală a Romei, Termini, gestionat de asociaţia Caritas diecezan Roma.

„Aceasta este poarta Domnului. Deschideţi-mi poarta dreptăţii. Prin mare milostivirea Sa voi intra în casa ta, Doamne”: cu aceste cuvinte Suveranul Pontif a deschis şi Poarta Jubileului milostivirii în locşorul carităţii situat în inima capitalei italiene, dorit tocmai de el. După un moment de rugăciune, papa Francisc a intrat în cantina socială a centrului, dedicată Sfântului „Ioan Paul al II-lea”, unde a fost primit de peste 200 de persoane fără acoperiş, reprezentanţi ai tuturor centrelor de primire şi ascultare din cadrul asociaţiei caritabile, voluntari şi operatori sociali. Pentru ei, adăpostul Caritas este mai mult decât locul unde primesc o masă caldă, ci un refugiu sigur, o «Poartă a reconcilierii susţinută de braţele milostivirii».

Dumnezeu este printre cei aflaţi în nevoie
 • „Dacă vrei să îl găseşti pe Domnul, caută-l în umilinţă, caută-l în sărăcie. Caută-l acolo unde stă ascuns: în persoanele aflate în nevoi, bolnavi, înfometaţi, cei aflaţi în închisoare”: a subliniat Papa la Sfânta Liturghie celebrată cu această ocazie, urând ca Domnul să deschidă şi poarta inimii noastre, pentru a-l găsi pe El cu adevărat, în aproapele nostru.  Bogăţiile, onorurile nu pot deschide poarta Cerului, a continuat Pontiful. «Strada mântuirii este calea umilinţei»:
• „Nu este luxul, nici calea bogăţiei sau a puterii cea care ne conduce la mântuire. Este calea umilinţei”.

Episcopul Romei a cerut de asemenea celor prezenţi să se roage pentru „toţi locuitorii Romei, pentru toţi, începând cu mine – spune Papa– pentru ca Domnul să ne dea harul de a ne simţi umili, pentru că noi nu avem nici un merit, este El cel care ne dă milostivirea şi harul. Iar pentru a ne apropia de aceste daruri, trebuie să ne apropiem de cei marginalizaţi, săraci, celor care au mai mare nevoi”.

După Sfânta Liturghie celebrată la adăpostul de noapte din Termini, dedicat fondatorului Caritas Roma, părintele Luigi Di Liegro, beneficiarii centrului i-au cântat „La mulţi ani!” Pontifului, cu ocazia recentei aniversări a vârstei de 79 de ani.

La final, papa Francisc a adresat tuturor o urare de Crăciun
• „E aproape Crăciunul. Domnul este aproape. Când Domnul s-a născut acolo, în acel grajd, nimeni nu realiza că este Dumnezeu. De sărbătoarea Naşterii Domnului din acest an, îmi doresc ca Domnul să se nască în inima fiecăruia dintre noi, ascuns… astfel ca nimeni să nu îşi dea seama, dar Domnul să fie acolo. Vă doresc din suflet acest lucru, această apropiere de Dumnezeu. Voi să vă rugaţi pentru mine şi eu mă rog pentru voi. Mulţumesc”.Sursa:ro.radiovaticana.va