Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Catedrala Sfânta Treime: a VII-a conferinţă din seria de conferinţe dedicate Anului Credinţei

 
Catedrala Sfânta Treime: a VII-a conferinţă din seria de conferinţe dedicate Anului Credinţei
  • 07 Iun 2013
  • 5180
Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj va fi gazda desfășurării celei de-a VII-a conferințe din seria de conferințe "Sub semnul credinţei" dedicate anului credinței, organizate de Arhiepiscopia Majoră.

Sâmbătă 15 iunie, începând cu orele 18.00, Preasfinția Sa Dimitrios Salachas, va prezenta o conferință cu tema Contribuţia Părinţilor conciliari orientali la deliberările Conciliului Vatican II – perspective după 50 de ani. (Il  contributo  dei  padri  conciliari  orientali  nelle deliberazioni  del  Vaticano II - prospettive dopo 50 anni).

Preasfinția Sa Dimitrios Salachas, un binecunoscut canonist de origine greacă a predat drept canonic oriental și latin la cele mai renumite Universități Pontificale din Roma, a fost hirotonit Episcop la data de 24 mai 2008, fiind numit mai apoi Exarh Apostolic al Bisericii Greco-Catolice din Grecia. Este consultor al Congregației pentru Bisericile Orientale și al Consiliului Pontifical pentru Interpretarea Textelor Legislative și pentru Promovarea Unității Creștinilor. Ca un expert în legile ecleziastice comparative, Episcopul Salachas este membru al Conferinței Episcopale din Grecia. Este de asemenea  membru al Comisiei Mixte Internaționale pentru Dialogul Teologic între Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă și membru al  Societății Internaționale de Drept Canonic Oriental.

Conferința va fi transmisă în direct pe Radio Blaj. Se poate asculta și online la link-ul: http://www.radioblaj.caritas-blaj.ro/