Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc: Să-l strângem în brațe pe Pruncul Isus și să ne punem în slujba Lui!

 
Papa Francisc: Să-l strângem în brațe pe Pruncul Isus și să ne punem în slujba Lui!
  • 30 Dec 2015
  • 3107

"Și pentru noi este necesar să-l punem în centrul vieții pe Isus știind – chiar dacă poate părea paradoxal – că avem responsabilitatea să-l protejăm". Această reflecție a Sfântului Părinte, din cateheza ultimei audiențe generale din 2015 (ținută în Piața Sfântul Petru) derivă din observația că nu cunoaștem prea multe despre Pruncul Isus, dar că putem învăța multe despre El privind la viața copiilor.

Dedicând ultima cateheză din anul care se încheie semnificației venirii în lume a Domnului Nostru Isus Cristos în contextul Jubileului Milostivirii, Papa Francisc a explicat că privind la copii noștri, sau la cei din jurul nostru, putem descoperi ce așteaptă Pruncul Isus de la noi:

 "În primul rând, descoperim că cei mici au nevoie de atenția noastră. Au nevoie să fie în centrul atenției pentru că simt nevoia de a fi protejați". Tot astfel și Pruncul Isus "vrea să stea în brațele noastre, să fie îngrijit, să-și poată fixa privirea în ochii noștri".

"În plus", a continuat Pontiful, "trebuie să-l facem să surâdă pentru a-i demonstra iubirea pe care o nutrim față de El și bucuria de a-L avea în mijlocul nostru. Surâsul său este semn al unei iubiri dătătoare a certitudinii că suntem iubiți".

Mergând mai departe pe firul îndemnului de a privi la cei mici și la necesitățile lor pentru a înțelege ce așteptări are de la noi Pruncul divin născut la Betleem, Papa Francisc a spus:

"Totodată, copiilor le place să se joace. Însă, a-i da unui copil posibilitatea să se joace presupune renunțarea la logica noastră pentru a intra în logica sa. Dacă vrem ca el să se bucure trebuie să înțelegem ce-i place. În felul acesta reușim să învățăm de la el. În fața lui Isus suntem chemați să abandonăm pretenția noastră de autonomie pentru a lăsa în schimb spațiu adevăratei forme de liberate, care constă în a-l cunoaște și a-l sluji. El este Fiul lui Dumnezeu care vine să ne mântuiască. A venit în mijlocul nostru pentru a ne arăta chipul Tatălui plin de iubire și de milostivire. Așadar, să-l strângem în brațe pe Pruncul Isus și să ne punem în slujba Lui: El este izvor de iubire și de seninătate".

Pontiful a dedicat prima parte a catehezei devoțiunii față de Pruncul Isus, care este forte răspândită, fiind cultivată de mulți sfinți în rugăciunea lor zilnică și fiind exprimată prin dorința de a-și plăsmui existența potrivit vieții lui Isus. Papa s-a declarat sigur că în multe familii a fost amenajată Ieslea de Crăciun, continuându-se astfel ducerea mai departe a tradiției care datează din vremea Sfântului Francisc di Assisi și care menține viu în inima noastră misterul lui Dumnezeu care se face om.

Apel la rugăciune pentru populațiile lovite de dezastre naturale
La finalul catehezei, Sfântul Părinte ne-a îndemnat la rugăciune pentru victimele dezastrelor naturale care au lovit Statele Unite, Marea Britanie și țări din America de Sud, în special Paraguayul, cauzând din păcate victime și daune importante, numeroase persoane fiind evacuate. "Domnul să mângâie acele populații, iar solidaritatea frățească să-i sprijine în nevoile lor", s-a rugat Sfântul Părinte.

Primiți acum binecuvântarea Papei Francisc de la finalul audienței generale din 30 decembrie, ultima din anul 2015.Sursa:ro.radiovaticana.va