Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

France 2: un reportaj dedicat apostolatului pr. Irineu de la Prislop, Maramureș

 
France 2: un reportaj dedicat apostolatului pr. Irineu de la Prislop, Maramureș
  • 14 Feb 2016
  • 8927

Duminică, 14 februarie 2015, canalul național de televiziune France 2 a difuzat un reportaj dedicat apostolatului pe care Părintele Irineu Bârle îl desfășoară la Mănăstirea Greco-Catolică de le Prislop, Maramureș.

Filmul «La grande famille du Père Irénéu», realizat de Thomas Wallut și Jean-Claude Salou, este ultima  parte dintr-o serie de documentare despre Biserica Greco-Catolică din România. Aceeași echipă realizănd în ultimi ani mai multe reportaje care au prezentat aspecte din istoria și viața Bisericii Române Unite:

”Omagiul martirilor Bisericii Greco-Catolice din România”

"Un mic colţ din România într-un cartier al Parisului"

"Le père Alin : témoin de la renaissance roumaine"

Reportajul difuzat duminică, începând cu ora 9,30, prezintă slujirea părintelui Ireneu, un călugăr a cărui mănăstire a devenit casă pentru orfani și pentru cei răniți de viață.

Profund atins de necazurile multor orfani cu probleme psihice, părintele Ireneu și părinții acestuia au început să găzduiască la început unu, apoi doi... astăzi fiind 80 cei care trăiasc în acest loc de pace și iubire dăruită de Dumnezeu. Fiecare își poartă crucea sa, dar sunt pe calea vindecării rănilor din copilărie.

În splendoarea naturii și a icoanelor din capela mănăstirii, tinerii se reconstruiesc ca oameni. Toată lumea participă, după capacitățile sale, la viața "de familie". Prislop fiind un loc unde Evanghelia este trăită în mod intens.

Reportajul se poate urmări dând click AICI.

ACC