Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să nu uitați niciodată ce a însemnat comunismul

 
Să nu uitați niciodată ce a însemnat comunismul
  • 23 Apr 2016
  • 2285

De Franca Giansoldati

Să nu uitați niciodată că a existat comunismul în Europa de Est, până în urmă cu 25 de ani. "Trebuie să prețuim memoria celor care au trăit acea perioadă întunecată, în care valorile umane și drepturile omului au fost călcate în picioare de regimurile totalitare din blocul sovietic." Astfel a încurajat Rectorul Universității Gregoriene, Universitatea iezuitilor, părintele Dumortier oamenii de știință și studenții să studieze această chestiune istorică, care acum pare îndepărtată.

Oportunitatea de a vorbi despre acest capitol istoric a fost prezentarea unei cărți intitulate "Biserica Catolică și comunismului în Europa Centrală și de Est și în Uniunea Sovietică", rodul activității de cercetare a șaptesprezece academicieni. "Creștinii care au trăit în acea vreme, în acele zone, ne-au arătat ce înseamnă a rezista. Era nevoie de forță și curaj pentru a trăi în adevăr și acest fapt trebuie să-l avem mereu prezent în minte."

Biserica Catolică, dar în parte și ortodocșii, au fost supuși unor persecuții severe, umilinței, represiunilor, inclusiv prin suprimarea ordinelor religioase, a schiturilor, mănăstirilor, parohiilor, prin confiscarea bunurilor și privarea lor de libertate. "Până a reduce Biserica într-o situație a catacombelor. La o Biserică a tăcerii. Ei bine, tocmai din acest trecut poți învăța."

Discursul părintelui Dumortier a fost întărit de mărturia Arhiepiscopului Vasil Ciryl, iezuit, secretar al Congregației pentru Bisericile Orientale, el însuși persecutat în epoca Cortinei de Fier, în Cehoslovacia. "Astăzi nu mai există nici o percepție clară asupra totalitarismului comunist. Este bine să-l studiem, la fel cum se studiază hitlerismul sau fascismul". Pentru a nu uita.

 

Traducere: ACC
 Sursa:ilsismografo.blogspot.ro