Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Întâlnirea Arhieparhială a Tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

 
FOTO: Întâlnirea Arhieparhială a Tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș
  • 07 Mai 2016
  • 5051

Azi, 7 mai 2016, la Sebeș, a avut loc Întâlnirea Arhieparhială a Tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, gazda evenimentului fiind Parohia Greco-Catolică din Sebeș.

(GALERIE FOTO)

(GALERIE FOTO/VIDEO) sursa: Zamfir Rus

Întâlnirea, pregătită de Protopopiatul Greco-Catolic Sebeș, cu binecuvântarea și sprijinul Preafericirii Sale Cardinal Lucian, prin implicarea tinerilor din Sebeș și a părintelui protopop Gatea Florin, a debutat la ora 10 cu Liturghia Arhierească pontificată de Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice “Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti. La această zi de sărbătoare au participat 38 de preoți și peste 400 de tineri. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa le va vorbi tinerilor și preoților însoțitori, îndemnându-i să păstreze mereu în sufletul lor bucuria Învierii lui Cristos.

Părintele predicator Miheț Flavius a prezentat tema de meditație:  ”Fiți milostivi precum tatăl vostru este.”

A urmat împărțirea pe categorii de vârstă, iar apoi discuțiile pe grupe. La ora 15.00 părintele protopop Florin Gatea a moderat sesiunea concluziilor finale prezentate de cei 10 copii reprezentanți ai grupelor, după care a urmat momentul înmânării crucii de către tinerii din Sebeș către tinerii din Brașov, protopopiatul gazdă a  Întâlnirii Arhieparhială a Tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgărașanul în anul viitor. Sora Benigna a prezentat împreună cu copiii de la Centrul de Plasament din Blaj sceneta Învierii. Au urmat cântece ale tinerilor de la Teiuș, recitări de poezii și muzică clasică.

Programul s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire și încurajare a părintelui vicar Turcu Paul.

 

Secretariatul Protopopiatului Greco-Catolic Sebeș