Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: 70 de ani de la fondarea Misiunii Catolice Române de la Paris

 
FOTO: 70 de ani de la fondarea Misiunii Catolice Române de la Paris
  • 05 Iun 2016
  • 6062

În zilele de 4 și 5 iunie, Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris aniversează 70 de ani de la fondare. Deși inițial a fost concepută ca o instituție românească în inima Parisului, o casă de primire pentru românii care au sosit în Franța, din diferite motive, Misiunea Greco-Catolică Română, născută în împrejurările istorice dificile prin care poporul român a trecut în timpul celui de-al II-lea război mondial și în anii care au urmat, a ajuns să fie o oază de spiritualitate și de tradiție românească sau cum spunea chiar fondatorul ei, Mons. Gheorghe Surdu: "o insulă românească liberă pe pămîntul ospitalier al Franței."

Cu mai mult de 1.500 de credincioși ce locuiesc în zona Parisului, Misiunea Greco-Catolică Română oferă imaginea unei biserici tinere, care se ridică din cenușă. Diversele activități pastorale, dar de asemenea, conferințele și expozițiile oferite publicului larg francez și român, arată vitalitatea acestei comunități care a găsit libertatea de a-și exprima credința și tradiția în comuniune cu ierarhia Bisericii Greco-Catolice din România.

La evenimentele organizate cu această ocazie părintele Cristian Crișan, rectorul misiunii, i-a invitat pe Preasfinția Sa Mihai, Episcopul Eparhiei de București și Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, ambii fiind foști slujitori ai acestei comunități. La această sărbătoare comunitatea românească are bucuria de a-l avea în mijlocul lor și pe fostul rector al Misiunii, pr. Gabriel Buboi, în prezent Rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno de la Roma.

GALERIE FOTO

Prima parte a programului s-a desfășurat sâmbătă, la sediul misiunii din strada Ribera, iar azi 5 iunie, comunitatea s-a reunit la biserica din strada Michel-Ange pentru Sfânta Liturghie în cadrul căreia 13 copii au primit în mod solemn prima împărtășanie.

La frumoasa sărbătoare a participat întreaga comunitate alături de care au fost prezenți Excelența Sa Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, domnul Oleg Ungureanu, din cadru aceleiași ambasade, Mons.  Claude Bressolette, vicar emerit pentru Bisericile Orientale din Franța.

După terminarea Sfintei Liturghii invitații au transmis mesaje de felicitare cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la fondare. Preasfinția Sa Claudiu a dat citire mesajului Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan. Au mai fost citite mesaje din partea Ambasadei României și din partea Arhiepiscopului de Paris.

În cuvântul său Preasfinția Sa Mihai, Episcopul Eparhiei de București, i-a invitat pe cei prezenți să vadă în această aniversare, profund spirituală, prietenia Mântuitorului față de fiecare.

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au participat la o agapă frățească organizată de familiile copiilor care s-au împărtășit pentru prima dată în mod solemn cu Trupul și Sângele Domnului.

ACC