Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Cartea-document a unui episcop greco-catolic, victimă a regimului comunist din România, prezentată la Paris

 
FOTO: Cartea-document a unui episcop greco-catolic, victimă a regimului comunist din România, prezentată la Paris
  • 14 Dec 2017
  • 3813

La sediul asociației l'Oeuvre d'Orient din Paris a avut loc astăzi, 14 decembrie 2017, la ora 11, o conferință de presă cu ocazia lansării traducerii în limba franceză a cărții LANȚURI ȘI TEROARE de IPS Ioan Ploscaru, publicată la Editura SALVATOR din Paris. În prezența a numeroși jurnaliști, au luat cuvântul excelența Sa Gérard Defois, Arhiepiscop emerit de Lille, PSS Alexandru Mesian, Episcop Eparhial de Lugoj, Mgr Pascal Gollnisch, Director General al Asociației l'Oeuvre d'Orient și Diaconul Didier Rance, Director național emerit al Asociației „Kirche in not” Franța.

(GALERIE FOTO)

Tot astăzi, la ora 18, la sediul Parohiei Greco-Catolice „Sfântul Gheorghe” din Paris, 38 rue Ribera 75016, va fi organizat și un moment spiritual-cultural cu ocazia lansării acestei cărți.

Cartea-document LANȚURI ȘI TEROARE reprezintă mărturia directă și autentică a uneia dintre victimele regimului comunist în România, Episcopul Ioan Ploscaru, care alături de alți șapte episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din România au suferit persecuția și opresiunea închisorilor comuniste. Aducerea aminte a sacrificiului lor reprezintă căutarea adevărului și un semn incontestabil de speranță pentru urmași; pentru toți cei care împărtășesc aceeași credință și pentru cei care au nevoie încă de o mărturie de credință așa recentă și directă precum martiriul! Martirii contemporani pe care România i-a dat creștinătății rămân mereu stâlpi puternici ai credinței și ai libertății ca dar suprem pentru toți oamenii.

Despre IPS Ioan Ploscaru, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop spunea cu o altă ocazie că suntem în fața  "unui mărturisitor care a știut să înfrunte Calea Crucii, într-o perioadă în care regimul comunist ateu a facut tot posibilul pentru dezrădăcinarea unei Biserici ce călăuzise spre mântuire numeroase persoane și a pregătit o anume clasă de intelectuali care a contribuit la renașterea culturală în Transilvania și în România".

 

ACC