Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Roma. Redeschisă vizitei închisoarea unde au stat sfinții apostoli Petru și Pavel

 
Roma. Redeschisă vizitei închisoarea unde au stat sfinții apostoli Petru și Pavel
  • 16 Iul 2016
  • 6023

La Roma se redeschide vizitei închisoarea „Mamertino”, în care, conform tradiției, au fost încarcerați sfinții apostoli Petru și Paul. Operațiunile de excavare și conservare au scos la lumină mai multe descoperiri, care se vor regăsi în muzeul care își va deschide porțile pentru vizitatori la 21 iulie 2016. Proiectul, coordonat de Opera Romană Pelerinaje, a fost prezentat în premieră în prezența autorităților ecleziastice și civile.

Istoria durerii și devoțiunii se întâlnesc în închisoarea Mamertino, care se redeschide vizitelor după un an de lucrări de restaurare. Campania de restaurare a scos în evidență vechimea așezământului și un cult arhaic al apei și al pietrei, care traversează cultura romană și ajunge la cea creștină. În interiorul vestigiului poate fi văzută o gaură în sol, care permite apei subterane să iasă la suprafață. Acesta pare a fi izvorul folosit de sfinții apostoli Petru și Paul pentru a-i boteza pe cei încarcerați împreună cu dânșiiSursa:ro.radiovaticana.va