Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

200 de săraci şi imigranţi din Roma au luat cina în Grădinile Vaticanului

 
200 de săraci şi imigranţi din Roma au luat cina în Grădinile Vaticanului
  • 03 Iul 2013
  • 1934
 Mai mult de 200 de săraci şi imigranţi din Roma au luat cina pe 1 iulie în Grădinile Vaticanului, în faţa reproducerii Grotei de la Lourdes. Evenimentul a fost organizat de „Cercul Sfântul Petru” cu binecuvântarea Papei Francisc. La cină a participat preşedintele Guvernatoratului Statului Cetăţii Vaticanului, card. Giuseppe Bertello, precum şi preşedintele Cercului, ducele Leopoldo Torlonia.

Asistentul spiritual al Cercului Sf. Petru, mons. Franco Camaldo, vorbind despre eveniment a spus: „Am trăit o zi de mare seninătate şi bucurie. Cina alături de cei pe care-i ajutăm a fost foarte plăcută şi trebuie să spun că am avut parte de bucate foarte bune. Card. Bertello a servit şi el la masă, împreună cu ducele Torlonia şi cu mine. Pe faţa celor ajutaţi am văzut multă bucurie, emoţii şi uimire: să fie în Grădinile Vaticanului, într-o după masă foarte frumoasă, în faţa Grotei Fecioarei Maria, să fie serviţi la masă, la aceste mese atât de bine aranjate… erau într-adevăr emoţionaţi şi nu le venea să creadă!”

Mons. Franco Camaldo a spus că participanţii la eveniment şi-au exprimat recunoştinţa pentru ajutorul primit în numele Sfântului Părinte, căruia i-au trimis numeroase scrisori şi gânduri bune care vor ajunge la Papa Francisc.

Asistentul spiritual a mai spus că în cei 144 de ani de activitate, dar mai ales acum, în această perioadă de criză, „Cercul Sf. Petru” a ajutat numeroase persoane aflate în dificultate. „Ioan Paul al II-lea”, a spus monseniorul, „a spus despre noi că ‘Cercul Sf. Petru este mâna dreaptă a carităţii Papei pentru săracii din Roma’. Acest lucru a fost mereu adevărat: în timpul celui de-al doilea Război Mondial în bucătăriile Papei, care erau bucătăriile Cercului, se mergea pentru a mânca supa Papei. Astăzi identitatea săracului s-a schimbat: la început erau extra-comunitarii; astăzi însă sunt mulţi italieni care din cauza crizei nu reuşesc să facă faţă cheltuielilor şi nu ajung la sfârşitul lunii”.

Vorbind despre ceea ce au nevoie persoanele ajutate de această asociaţie de credincioşi, mons. Camaldo a spus că pe lângă ajutorul material imediat acestea au nevoie de „iubirea, solidaritatea şi caritatea noastră”.

De asemenea, în zilele de 28, 29 şi 30 iunie membrii acestei asociaţii au participat la colectarea fondurilor destinate pentru caritatea Sfântului Părinte, aşa-numitul „Obol al Sf. Petru”; sumele donate pentru acţiunile caritative ale Papei îi vor fi oferite când membrii Cercului Sf. Petru vor fi primiţi în audienţă de Sfântul Părinte.Sursa:ro.radiovaticana.va