Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Hramul bisericii Sfintii Apostoli Petru şi Pavel din Braşov

 
Hramul bisericii Sfintii Apostoli Petru şi Pavel din Braşov
  • 03 Iul 2013
  • 4762

Sâmbătă 29 iunie 2013, la pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, biserica greco-catolică din Braşov şi-a sărbătorit hramul.

La Sfânta Liturghie alături de Preasfinţia Sa Mihai, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia şi Făgăraş cu reşedinţa la Bucureşti, au participat preoţii: Claudiu Ilie Sita – protopop de Braşov, Marius Voina, Emil Moldoveanu, Gelu Taus,  Pioaru Gheorghe, Octavian Bereteanu, Marian Stoicănescu de la Râmnicu Vâlcea, Andrei Mărcuş de la Bucureşti şi  Samuel Fancsali.

Evenimentul s-a bucurat şi de participarea reprezentanţilor celorlalte confesiuni istorice din Braşov.

Cuvântul de învăţătură a Preasfinţitului Mihai a subliniat recunoaşterea slăbiciunii omeneşti, ca punct de plecare pe drumul spre o viaţă de credinţă autentică, susţinut cu haruri si ajutor de bunul Dumnezeu, după modelul Sf. Petru si Pavel.

La sfârşitul Sf. Liturghii Preasfinţia Sa Mihai a făcut o poza de grup cu cei prezenţi şi le-a împărţit acestora binecuvântarea arhierească alături de o iconiţă.

Stâlpii Bisericii Universale şi mijlocitorii principali ai rugăciunilor noastre spre Tronul Ceresc – Cei 12 Sfinţi Apostoli – au fost prezenţi prin racla unica cu relicvele acestora, primita ca o deosebita consideraţie din partea Sfântul Părinte Papa de către Preafericitul Părinte Cardinalul Lucian Mureşan.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat seara cu Reuniunea Corala Pietrele Credintei , ajunsă la ediţia a IV-a; la care au participat diverse coruri din Braşov şi împrejurimi alături de Corala „Credo” a bisericii Sfinţii Petru şi Pavel.

Fie ca mijlocirile Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel să întărească în credinţă, speranţă şi iubire comunitatea greco-catolică din Braşov.

pr. Emil Moldoveanu


Sursa:www.vicariatbucuresti.ro