Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fii ai lui Dumnezeu pe urmele Fiului lui Dumnezeu...

 
Fii ai lui Dumnezeu pe urmele Fiului lui Dumnezeu...
  • 07 Iul 2013
  • 3780
"Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi". Biserica nu e o structură umană în care suntem invitați să ne înrolăm. În care alegem să intrăm. E mai degrabă familia lui Dumnezeu în care suntem chemați. Banchetul bucuriei la care suntem invitați.

Evanghelia de astăzi ne luminează mintea și inima în ceea ce privește vocația noastră de creștini. Două libertăți se întâlnesc: cea a lui Dumnezeu care cheamă și cea a omului care răspunde. Doar când le avem pe amândouă putem vorbi de vocație. În acel moment, alegerea noastră capătă conotațiile veșniciei.

O familie pare o structură umană. Dar în momentul în care se deschide în fața planului lui Dumnezeu, descoperă dincolo de alegerea inițială, a unui bărbat și o femeie, o alegere a lui Dumnezeu. Cei doi se descoperă aleși la rândul lor, înainte de a alege.

E la fel pentru fiecare dintre noi. Când ne deschidem în fața lui Dumnezeu, ne descoperim adevăratul nume, adevărata identitate, adevărata menire. Ne descoperim unici în fața Unicului Dumnezeu. Întelegem felul intim, misterios, în care Domnul ne cunoștea încă dinainte de a ne naște.

La fel ca în Evanghelia de astăzi, Domnul ne cheamă pe nume încontinuu. Atunci când vom avea curajul necesar, vom descoperi minunata aventură a urmării lui Isus. Lumea în care trăim și viața nostră nu vor mai fi niciodată aceleași. Fii ai lui Dumnezeu pe urmele Fiului lui Dumnezeu...

        PS Claudiu
    Episcopul Curiei