Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNȚ: Canonizarea Maicii Tereza de Calcuta va fi transmisă în direct

 
ANUNȚ: Canonizarea Maicii Tereza de Calcuta va fi transmisă în direct
  • 03 Sep 2016
  • 13197

Duminică, 4 septembrie a.c., la ora 11,25 (ora României), în Piața Sfântul Petru, va începe ceremonia de canonizare a Maicii Tereza de Calcutta, exemplu neobosit de slujire a aproapelui prin fapte concrete de milostenie trupească și sufletească. Maica Tereza și-a dedicat viața celor bolnavi și săraci din Calcutta, India, motiv pentru care nu întâmplător canonizarea sa are loc în timpul Anului Sfânt dedicat milostivirii.

Maica, de etnie albaneză, s-a născut pe 26 august 1910 la Skopje, dar majoritatea vieții și-a petrecut-o în India, unde s-a îngrijit de cei mai marginalizați și săraci, ca răspuns la chemarea lui Isus: „Vino, fii lumina mea”. A fondat Congregația Misionarelor Carității, iar mai târziu Congregația Frații Misionari ai Carității. În ultimii ani ai vieții sale, în ciuda problemelor grave de sănătate, Maica Tereza a continuat să conducă congregația și să răspundă nevoilor săracilor și ale Bisericii. În 1997, surorile Maicii Tereza erau peste 4000, prezente în 610 case de misiune, răspândite în 123 de țări ale lumii. În martie 1997, „sfânta săracilor” a binecuvântat-o pe nou-aleasa Superioară Generală a Misionarelor Carității și a făcut ultima călătorie în străinătate. După ce l-a întâlnit pe Papa Ioan Paul al II-lea pentru ultima dată, s-a întors la Calcutta, unde și-a petrecut ultimele săptămâni ale vieții. A murit pe 5 septembrie 1997, iar trupul său a fost îngropat în prima casă a Misionarelor Carității. Mormântul său a devenit în scurt timp loc de pelerinaj și de rugăciune pentru persoanele de toate credințele, bogați și săraci, fără nici o deosebire.

A fost beatificată de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, la 19 octombrie 2003.

Ceremonia de canonizare va fi transmisă în direct la următorul link:

 

ACC