Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Crăciun 2020 în Piaţa San Pietro. Ieslea vine de la Teramo, în Italia, iar bradul din Slovenia

 
Crăciun 2020 în Piaţa San Pietro. Ieslea vine de la Teramo, în Italia, iar bradul din Slovenia
  • 01 Noi 2020
  • 1526

Inaugurarea Ieslei Nativităţii şi iluminarea bradului sunt programate să aibă loc în data de 11 decembrie, la ora locală 16.30.
Chiar în contextul limitărilor impuse de pandemia de coronavirus, ceremonia va avea loc cu obişnuita participare a preşedintelui Guvernatoratului Statului Cetăţii Vaticanului, respectiv a secretarului aceleiaşi instituţii.  
În cursul dimineţii de vineri, 11 decembrie, delegaţiile sosite din locurile de origine ale ieslei şi bradului vor fi primite în audienţă de papa Francisc.

Ieslea a fost realizată în ceramică, între anii 1965 şi 1975 de profesorii şi elevii din acei ani din cadrul Institutului de artă – în prezent Liceul "F. A. Grue", după numele famiglie de ceramişti italieni – Grue – originară din comuna Castelli, activă între secolele al XVI-lea şi al XVIII-lea.

Stilul artic al Ieslei se inspiră din arta antică – cea greacă şi sumeriană. Statuile au fost realizate cu module inelare care, suprapuse, formează busturi cilindrice. Ieslea a fost expusă  pentru prima oară la Castelli, în curtea bisericii, în decembrie 1965. Succesiv a fost îmbogăţită şi expusă cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului în 1970. De asemenea, Ieslea artistică realizată în ceramică la Castelli a fost expusă la Roma, în spaţiul muzeal Piaţa lui Traian şi, în anii care au urmat, a fost expusă la Ierusalim, Betleem şi Tel Aviv.

Badul de Crăciun – din specia brazilor roşii – cu o înălţime de 28 de metri şi un diametru de 70 de centimetri  provine din sud-estul Sloveniei, mai exact din localitatea Kočevje, aparţinând unei regiuni slovene cu un peisaj luxuriant şi intact.



Sursa:vaticannews.va/ro