Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cancerul a lăsat-o paralizată, dar dragostea tatălui i-a dăruit o nouă viață

 
Cancerul a lăsat-o paralizată, dar dragostea tatălui i-a dăruit o nouă viață
  • 05 Sep 2016
  • 3336

Spre deosebire de alți copii de un an care învăță să meargă, Evelyn Moore se mișcă dintr-un loc în altul cu ajutorul scaunului cu roțile

La 4 luni, medicii au diagnosticat-o cu tumoare la șira spinării. Supusă la 8 cicluri de chimioterapie în decurs de 3 luni și după nenumărate eforturi depuse de medici, a rămas paralizată de la brâu în jos.

Kimberly, mama fetiței a declarat pentru ABC News că inițial medicii i-au sfătuit să lase fetița să se dezvolte natural ca mai apoi să își poată folosi brațele pentru a se putea deplasa folosindu-se de un scaun cu rotile. Cu toatea astea, Kimberly și soțul ei Brad ar fi vrut ca mica Evelyn să aibă o copilărie cât mai normală.

Fetița, care acum are un an, se poate deplasa fără probleme folosindu-se de un scaun special creat cu multă ingeniozitate chiar de tatăl ei, Brad.

"E foarte curajoasă", mărturisește mama acesteia plină de enutuziasm." Cu scaunul său la viteză maximă, a depășit toate coborâșurile, cu mâinile ridicate spre cer". "A trecut prin multe, iar acum prin tot ceea ce face se întoarce încet spre normalitate”.

Inspirat dintr-o fotografie publicată pe Pinterest, tatăl său a cheluit o sumă de aproximativ 100$, iar la după câteva zile de muncă a reușit să creeeze un scaun special pentru fiica sa, lucru care a schimbat viața acesteia.

"Nu am avut multe opțiuni pentru a alege, iar când fiică noastră a fost diagnosticată cu cancer, am fost foarte îngrijorați cu privire la șansele sale de a supraviețui. “

Unul din medicii care a urmărit cazul lui Evelyn a fost oncologul Bev Wilson, de la Spitalul de Pediatrie din Alberta. Chiar și acesta a rămas foarte impresionat de puternicul impact al scaunului cu rotile asupra vieții sociale a micuței.

"Este foarte fericită, iar această fericire este reflectată și asupra asistentelor medicale, care sunt mult mai pline de energie după ședințele cu micuța. Fără scaunul cu rotile, construit de tatăl acesteia, acest lucru nu putea fi posibil. Acum dorește să exploreze tot ceea ce o înconjoară. Nu este ca ceilalți copii, este mult mai rapidă. Este atât de rapidă, încât nu de puține ori am fost nevoiți să o oprim pentru a nu se răni. În acest scaun și-a creat propria personalitate și interacționează cu orice alt copil de vârstă ei, simțindu-se cât se poate de normal.

 

Traducere: Orian Remus Anghel

 



Sursa:it.aleteia.org