Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc, mesaj pentru jurnalişti

 
Papa Francisc, mesaj pentru jurnalişti
  • 23 Sep 2016
  • 2178

Papa Francisc compara jurnalismul care se bazează pe bârfe şi zvonuri cu terorismul. El i-a îndemnat pe jurnalişti să meargă, dacă este nevoie, până la capătul lumii pentru a găsi adevărul.

Recomandarea a venit în cadrul unei întâlniri cu mai mulţi oameni de presă din Italia. Suveranul Pontif le-spus acestora că poţi ucide un om cu vorbele tale răspândind informaţii false, iar acest lucru este şi mai adevărat atunci când vorbim de un jurnalist pentru că vocea lui ajunge la mult mai multă lume.

Papa Francisc i-a mai criticat şi pe jurnaliştii care prezintă în aşa fel faptele încât să stârnească frica în rândul populaţiei. Iar exemplul folosit de Suveranul Pontif este chiar din peninsulă: campaniile de presă împotriva refugiaţilor, printre care cea dusă de un cotidian de extremă dreaptă care îi îndemna pe italieni să se înarmeze, după atentatele de la Paris, pentru a lupta cu invazia grupării Stat Islamic.Sursa:www.digi24.ro

Știri din aceeași categorie