Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Moment decisiv pentru femeia creștină condamnată la moarte

 
Moment decisiv pentru femeia creștină condamnată la moarte
  • 13 Oct 2016
  • 3506

Astăzi, 13 octombrie, este un moment decisiv în dramatica poveste a Asiei Bibi, femeie și mamă pakistaneză creștină, condamnată la moarte pentru blasfemie împotriva prescripțiilor musulmane și care se află în arest de mai bine de 7 ani. Curtea Supremă trebuie să se pronunțe în cazul său la ora 9,30 (ora locală). Un complet de trei judecători desemnați de tribunalul suprem, primind cererile avocatului apărării, musulmanul Saiful Malook, va examina cazul și se va pronunța.

Acum este momentul să ne unim în rugăciune, în speranța că decizia finală a Curții să fie corectă și să-i redea Asiei libertatea.

Asia se află în continuare la închisoarea din Multan, unde este într-o celulă la izolare. Ea nu va apărea în sala de judecată din motive de siguranță. Unii lideri islamici au promis peste cinci mii de dolari celui care o va ucide.

Soțul ei, Ashiq repetă că „de fiecare dată când mergem să o vedem, Asia cere rugăciuni din partea creștinilor din lume”. Avocatul care o reprezintă, expert și în legea islamică se arată încrezător în eliberarea ei amintind  că sunt multe puncte slabe ale acuzării: unul dintre acestea este întârzierea de cinci zile între eveniment (presupusa blasfemie comisă de acuzată care, conform spuselor a două femei colege de muncă, ar fi insultat pe Profetul Mahomed) și prezentarea sesizării la poliție. În sistemul penal o probă prezentată cu întârziere față de momentul comiterii faptei este considerată „dubioasă”.

Cazul Asiei Bibi se apropie, deci, de final: femeia poate să fie achitată și eliberată, sau, în cazul condamnării definitive, după o ulterioară cerere de „revizuire a sentinței”, prevăzută de Constituție, va rămâne doar posibilitatea grațierii de către președinte.

Traducere: AMR