Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Bazilica Sfântul Benedict din Norcia a fost grav afectată de cutremur

 
FOTO: Bazilica Sfântul Benedict din Norcia a fost grav afectată de cutremur
  • 31 Oct 2016
  • 3276

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade a avut loc, duminică dimineață, în jurul orei 07.40, în Italia. Seismul s-a produs în zona Ascoli, centrul Italiei, la circa 134 de kilometri depărtare de Roma.

Seismul a fost resimțit în capitala Italiei, Roma, și până în nord, în Veneția. Cutremurul s-ar fi produs la o adâncime de doar 1,5 km.

Călugării comunității benedictine din Norcia, au trimis pe Twitter o fotografie cu Bazilica Sfântului Benedict distrusă de seism.Aceștia au relatat că oamenii au fost priși în piața principală, lângă clădirile care erau pe cale să se prăbușească. „Călugării sunt în siguranță, dar inima noastră este alături de cei afectați, iar preoții din mănăstire caută pe oricine are nevoie de ultima împărtășire”, au mai spus călugării.

Bazilica Sfântul Benedict era inima religioasă și istorică a orașului Norcia. Potrivit traditiei, Bazilica a fost construită pe locul casei în care s-au născut Sfântul Benedict și Sfânta Scolastica. A fost construită în secolul al XIII-lea și apoi lărgită în 1570.

După Fabrizio Curcio, șeful protecției civile, cutremurul care a zguduit Italia a fost cel mai puternic din ultimele trei decenii, a făcut 20 de răniți și a lăsat 15.000 de oameni fără energie electrică.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna fac demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații actualizate cu privire la existența printre persoanele afectate de cutremur a unor cetăţeni români.

ACC