Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Liturghie greco-catolică în Bazilica Sfântul Petru din Vatican

 
Liturghie greco-catolică în Bazilica Sfântul Petru din Vatican
  • 17 Noi 2016
  • 3633

Luni, 14 noiembrie 2016, sămânța cuvântului divin a răsunat din nou în limba română în Cetatea Vaticanului. Asociaţia "Inocenţiu Micu Klein" a credincioşilor greco-catolici români din Italia a organizat această celebrare liturgică în Bazilica Sfântul Petru.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Pr. Alin Cîndea, aflat în pelerinaj la Roma împreună cu un grup de tineri animatori din Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Beclean și de Pr. Valentin Marcu, președintele Asociației, iar răspunsurile au fost date de tinerii beclenari.

Celebrarea a avut loc la altarul Sfintei Petronela. La sfârşitul celebrării liturgice, părintele Marcu a mulțumit celor prezenți, iar după Sfânta Liturghie pelerinii s-au rugat la mormântul Sfântului Petru, la cel al Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, iar mai apoi au vizitat Bazilica Vaticană.

ACC