Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa la Rota Romana. Răspuns la timp pentru clarificarea situației matrimoniale

 
Papa la Rota Romana. Răspuns la timp pentru clarificarea situației matrimoniale
  • 19 Noi 2016
  • 2861

 

Scopul ultim al oricărei acțiuni pastorale să fie mântuirea sufletelor, a subliniat papa Francisc, adresându-se vineri, 18 noiembrie, în cursul după-amiezii, episcopilor participanți la cursul de formare privind noul proces matrimonial, organizat de Tribunalul Apostolic Rota Romana, cu desfășurare între 17 și 19 noiembrie, în Palatul Cancelariei, din Vatican.

Pontiful a îndemnat la fidelitate față de vestirea evangheliei dar și la capacitate de actualizare a mesajului lui Isus, pentru a răspunde în mod concret și nu în mod ornamental la necesitățile și întrebările omului din zilele noastre. Pontiful a reliefat totodată necesitatea ca tribunalele ecleziastice să nu uite orizontul milostivirii și să nu-i considere niciodată pe cei care trăiesc falimentul conjugal ca fiind străini față de Trupul lui Cristos.

"În viziunea unei relații sănătoase dintre justiție și caritate" – a spus papa Francisc – "nici tribunalele ecleziastice nu pot face abstracție de la ceea ce reprezintă legea supremă a Bisericii, binele cel mai mare, adică mântuirea sufletelor." "Prin urmare, niciunul dintre acești frați răniți nu trebuie să fie considerat străin de Trupul lui Cristos, care este Biserica", a accentuat pontiful, amintind chemarea ca acești credincioși să nu fie excluși din preocupările pastorației, ci să se dedice atenție situației lor neregulamentare și dureroase".

Biserica este mamă și, ca o mamă, îi primește și îi iubește pe toți, a amintit totodată pontiful, cerându-le episcopilor prezenți la cursul de formare privind noul proces matrimonial să se încredințeze asistenței fără meteahnă a Spiritului Sfânt, care conduce în mod invizibil dar real Biserica. "Să-l rugăm pentru a vă ajuta pe voi și pe Succesorul lui Petru să răspundă, cu disponibilitate și umilință, strigătului de ajutor a atâtor frați și surori care au nevoie să-și clarifice situația cu privire la căsătoria lor și la calea vieții lor", a spus pontiful adresându-se episcopilor participanți la cursul de formare privind noul proces matrimonial.

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va