Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Adoptă un creștin din Mosul": vital dar de Crăciun pentru înfruntarea iernii

 
Adoptă un creștin din Mosul": vital dar de Crăciun pentru înfruntarea iernii
  • 29 Noi 2016
  • 3452

Noile valuri de persoane în fugă din propriile teritorii, situație cauzată de înaintarea armatei spre Câmpia Ninive și Mosul, riscă să ducă la uitarea refugiaților care, de doi ani, au găsit ospitalitate în Kurdistan. Este nevoie de cherosen pentru încălzirea containerelor și a locuințelor, de haine groase pentru înfruntarea iernii, de ajutoare pentru copii, de bani pentru plata abonamentelor de autobuz și a chiriilor. Campania "Adoptă un creștin din Mosul", lansată de agenția catolică de știri "Asia News", în urma cu doi ani, este în prezent mai urgentă ca oricând. Inițiativa ne sugerează și ne îndeamnă ca, de Crăciun, să renunțăm la a ne face nouă înșine un dar inutil pentru a le oferi acestor refugiați un dar esențial, necesar vieții. 

Printre refugiații irakieni din Kurdistan se respiră tensiunea așteptării legată de modul în care va continua lupta împotriva autointitulatului Stat islamic, pentru recâștigarea Câmpiei Ninive și a orașului Mosul. Sentimentele refugiaților sunt amestecate. Pe de o parte, sentimente de bucurie pentru înaintarea victorioasă a trupelor irakiene care au eliberat deja multe sate și orașe; însă, pe de altă parte, refugiații irakieni plâng pentru distrugerea, de către jihadiști, a bisericilor și locuințelor, pentru violențele împotriva femeilor și, în general, plâng pentru masacrele complet nesăbuite săvârșite de membrii grupării Daesh (Isis).

Agenția de știri "Asia News" informează că în aceste zile a primit un nou apel din partea preotului Samir Youssef, al diecezei de Amadiya, în Kurdistan, care –  din 2014 – se îngrijește personal de 3500 de familii refugiate, atât creștine cât și musulmane și yazide. Prin apel, preotul cere un ulterior sprijin în favoarea acestei campanii, astfel încât refugiații să reușească să depășească vitregiilor iernii, cu speranța de a se putea întoarce cât mai repede în ținuturile lor de origine.

Imediat după fuga din Mosul, Asia News a lansat campania "Adoptă un creștin din Mosul" pentru a răspunde situației de urgență și nevoilor imediate ale refugiaților. Succesiv, după constatarea gravelor situații de necesitate în care se aflau aceste persoane, agenția "Asia News" a decis să le acorde ajutor pe termen lung. Toate informațiile privind posibilitatea acordării unui ajutor în cadrul campaniei "Adoptă un creștin din Mosul"  se găsesc pe situl oficial al agenției "Asia News".

RV/AMSursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie