Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Lăsaţi-vă găsiţi de Isus! Lăsaţi-vă iubiţi de Isus! Este un prieten care nu trădează!”

 
„Lăsaţi-vă găsiţi de Isus! Lăsaţi-vă iubiţi de Isus! Este un prieten care nu trădează!”
  • 26 Iul 2013
  • 6323
Mai mult de 1 milion de tineri, printre care şi tinerii români prezenţi la Rio, l-au salutat pe Papa Francisc la Copacabana la sărbătoarea de primire a tinerilor la ce-a de-a 28-a Zi Mondială a Tinerilor. „Credinţa este revoluţionară”, le-a spus Sfântul Părinte tinerilor din întreaga lume. Moto-ul serii a fost „Învăţătorule, e bine că suntem aici!” (Luca 9,33).

O noapte iluminată de bucuria tinerilor prezenţi la Rio. Copacabana a fost însufleţită de sutele de mii de voci care-i urau bun venit Papei Francisc la ZMT 2013, dar şi de bunăvoinţa Sfântului Părinte care, pe parcursul celor 3 km parcurşi prin mijlocul mulţimii, le-a arătat încă o dată sincera afecţiune pe care le-o poartă tinerilor din întreaga lume. În cadrul ceremoniei de primire, 150 de tineri au prezentat prin dans şi muzică desfăşurarea unei zile în „Oraşul Minunat”.

„Voi demonstraţi că credinţa este mai puternică decât frigul şi decât ploaia. Văd în voi frumuseţea privirii tinere a lui Cristos şi inima mi se umple de bucurie! Îmi amintesc de prima Zi Mondială a Tinerilor la nivel internaţional. A fost celebrată în 1987 în Argentina, în oraşul meu, Buenos Aires. Păstrez vie amintirea cuvintelor Fericitului Ioan Paul al II-lea adresate tinerilor: «Am atâta speranţă în voi! Sper mai ales să vă reînnoiţi fidelitatea către Isus Cristos şi către Crucea sa mântuitoare»”.

În continuare Papa Francisc a cerut un minut de silenţium pentru tânăra Sophie Mirinière care şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident în Guyana franceză în timp ce se îndrepta spre Rio, în acelaşi accident fiind răniţi şi alţi tineri.

Reluându-şi discursul, Papa Francisc a spus că „în acest an ZMT se reîntoarce pentru a doua oară în America Latină, iar voi, tinerilor, aţi răspuns într-un număr aşa de mare la invitaţia Papei Benedict al XVI-lea care v-a chemat să o celebraţi”.

„Îi mulţumim din suflet!”

După aplauzele celor prezenţi Sfântul Părinte a mărturisit că i-a cerut lui Benedict al XVI-lea să-l însoţească prin intermediul rugăciunii, iar Papa emerit a primit bucuros invitaţia Suveranului Pontif şi urmăreşte la televizor marele eveniment din Brazilia.

„În această săptămână Rio devine centrul Bisericii, inima sa vie şi tânără, pentru că voi aţi răspuns cu generozitate şi curaj invitaţiei pe care Isus v-a făcut-o de a rămâne alături de El, de a fi prietenii lui. Fraţi şi prieteni, bine aţi venit la cea de-a XXVIII-a Zi Mondială a Tinerilor, în acest oraş minunat, Rio de Janeiro!”

După reprezentarea artistică 5 tineri de pe cele 5 continente l-au salutat pe Papa Francisc după care acesta şi-a continuat discursul pornind de la Schimbarea la Faţă a lui Isus de pe Muntele Tabor:

„Dacă pe de-o parte Isus ne primeşte şi noi trebuie să-l primim şi să ascultăm cuvântul său, pentru că tocmai primindu-l pe Isus Cristos, Cuvântul întrupat, Spiritul Sfânt ne transformă, ne iluminează calea viitorului şi face să crească în noi aripile speranţei”.

Sfântul Părinte răspunzând la întrebarea „ce putem face?”, a spus: „Pune credinţă, pune speranţă, pune iubire! Toate împreună: pune credinţă, pune speranţă, pune iubire!”

Apoi Sfântul Părinte a întrebat: „În cine ne încredem? În noi înşine, în lucruri sau în Isus?”

„Cu toţii suntem tentaţi de multe ori să credem că suntem centrul universului şi că doar noi ne construim propria viaţă sau că viaţa devine fericită datorită posesiei lucrurilor, banilor, puterii. Dar ştim cu toţii că nu este aşa! Sigur, să ai bani, putere poate da un moment de beţie, o fericire iluzorie, dar într-un final ele ne posedă şi ne împing să avem din ce în ce mai mult, fără să ne săturăm vreodată”.

Papa Francisc i-a invitat apoi pe tineri spunând: „Pune-l pe Cristos în viaţa ta, repuneţi în El încrederea şi nu vei fi niciodată dezamăgit!”

„Credinţa aduce în viaţa noastră o revoluţie pe care o putem numi copernicană, ne dă jos din centru vieţii noastre şi îl repune pe Dumnezeu; credinţa ne scufundă în iubirea sa şi ne dă siguranţă, putere şi speranţă”.

„Lăsaţi-vă găsiţi de Isus! Lăsaţi-vă iubiţi de Isus! Este un prieten care nu trădează!”

Papa Francisc a încheiat spunând: „Este frumos să fim aici, găsiţi-i loc lui Cristos în viaţa noastră, găsişi-i loc credinţei, speranţei şi iubirii pe care ne-o dăruieşte”.Sursa:ro.radiovaticana.va