Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A VIII-a ediție a Taberei pentru părinți și copii la Vima Mică

 
A VIII-a ediție a Taberei pentru părinți și copii la Vima Mică
  • 05 Aug 2013
  • 5194

În perioada 2-4 august 2013, la Vima Mică a avut loc ediția a VIII-a a Taberei pentru copii și părinți. Mottoul taberei, la care au participat 75 de persoane, a fost: ”Credința noastră este viața noastră” (Cardinal Iuliu Hossu). Tabăra a fost organizată  de Parohia Greco-Catolică Beclean, Grupurile Mariane de Evanghelizare, şi a fost coordonată de pr. Alin Cîndea înpreună cu o echipă de animatori. Din Beclean s-a plecat vineri, 2 august, la ora 6:29, cu trenul până la Ileanda, de unde participanții au fost transportați spre Vima Mică cu microbuze.

Tabăra a început printr-un moment de rugăciune, câteva jocuri de cunoaștere, urmate de o vizită în Cheile Lăpușului. După-masă, s-a prezentat, programul taberei, regulamentul ei, iar mai apoi participanții au fost împărțiți pe echipe. Seara, toți cei prezenți s-au unit în rugăciune, după ce în prealabil s-a făcut o scurtă cateheză despre importanța rugăciunii în viața de credință. După rugăciune copiii și părinții au fost invitați să se joace împreună, să cânte și să profite de un timp special dedicat redescoperirii bucuriei jocului.

Sâmbătă, 3 august, s-a participat la Sfânta Liturghie, celebrată în biserica “Sf. Ioan Botezătorul” din Vima Mică. Ziua a continuat cu parcurgerea unui traseu inițiatic,  în care fiecare echipă a avut de  îndeplinit diverse probe.  După-masă, echipele au avut la dispoziţie două ore pentru a pregăti o dramatizare inspirată de pasaje din capitolul 9 al Evangheliei după Matei. După cină a avut loc o cateheză urmată de discuții libere, iar mai apoi s-au prezentat dramatizările tinerilor inspirate din pasajul biblic.

Duminică, 4 august, grupul din Beclean a participat, împreună cu întreaga comunitate Greco-catolică din localitate, la Sfânta Liturghie. Tabăra a continuat cu anunţarea rezultatului final, care conţinea punctajul obținut de echipe în funcţie de îndeplinirea probelor și respectarea regulamentului taberei. În încheierea taberei s-au dat diplome, s-au făcut poze, s-a mulţumit gazdelor şi s-a efectuat decamparea, participanţii plecând spre Beclean.

ACC