Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Sandri: Colecta pentru Țara Sfântă contribuie la instaurarea păcii

 
Cardinalul Sandri: Colecta pentru Țara Sfântă contribuie la instaurarea păcii
  • 05 Apr 2017
  • 1995

„Fac apel la umanitatea noastră comună, la credința creștină care ne unește în Cristos, pentru că doar dacă suntem cu adevărat generoși și contribuim la pace în Țara Sfântă, devenim protagoniști și ctitori ai acestei lumi.“ Aceasta este invitația pe care Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregației pentru Bisericile Orientale, o adresează credincioșilor, în vederea colectării de fonduri ce are loc în fiecare an, în mod tradițional, în Vinerea Mare.

 Într-un interviu pentru SIR (Serviciul de Informare Religioasă), Cardinalul a subliniat importanța custodiei și a susținerii locurilor sfinte care „ reprezintă apropierea pentru noi, cei care credem fără să vedem, pentru a ajunge să fim fizic aproape de Mântuitor, de Fiul lui Dumnezeu". În fața evenimentelor care se petrec în această regiune a lumii, riscul apărut poate fi acela de a vedea aceste lucruri ca și cum nu ne-ar privi pe noi și nu am avea nicio responsabilitate. Participând la Colecta pentru Țara Sfantă, ajutăm la transformarea acestei lumi măcinate de război, sărăcie, terorism, violentă și diviziune. Nu o vor face alții, ci noi înșine”.

 Prin urmare, scopul acestei colecte este acela de a contribui la pacea în această regiune atât de importantă pentru umanitate și pentru lumea creștină. După cum se știe, această colectă s-a născut din dorința Papilor de a „menține o legătură puternică între toți creștinii din lume și locurile Sfinte”. Colecta, care în mod tradițional are loc în Vinerea Mare, este principala sursă pentru susținerea vieții în jurul Locurilor Sfinte; și de asemenea, instrumentul pe care Biserica îl oferă pentru a fi alături de comunitățile ecleziale din Orientul Mijlociu. 

 Papa Paul al VI-lea, prin Exortația apostolică „Nobis în Animo“ (25 martie 1974), a dat un impuls decisiv în susținerea acestei cauze“.

 

Traducere: Remus OrianSursa:it.radiovaticana.va