Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

De Paști, Biserica Greco-Catolică Română la Televiziunea Franceză

 
De Paști, Biserica Greco-Catolică Română la Televiziunea Franceză
  • 17 Apr 2017
  • 7318

Duminică, 16 aprilie 2017, Sărbătoarea Învierii Domnului, începând cu ora 09:40, pe canalul național de televiziune France 2 din Franța, a fost difuzat reportajul “Icoana Paștelui: mesajul Învierii” realizat de Thomas Wallut, în regia lui Jean-Claude Salou.

(Documentarul poate fi urmărit AICI)

Materialul își propune să prezinte simbolismul icoanei învierii: Cum se poate citi și contempla această imagine? Care este locul său în timpul celebrărilor de Paști? Cum să te rogi în fața ei? Care este mesajul său pentru lumea de astăzi?

Telespectatorii sunt invitați să contemple și să mediteze la splendoarea artistică a acestei icoane, adevărată cateheză în imagini, dar și asupra misterului credinței creștine, dispunând de explicațiile oferite de Pr. Cristian Crișan, parohul parohiei greco-catolice române din Paris, și Pr. Charbel Maalouf, preot paroh al parohiei melchite Saint-Julien-le-Pauvre din Paris.

Nu este pentru prima dată când Televiziunea Franceză realizează emisiuni despre Biserica Greco-Catolică din România. Aceeași echipă a realizat în ultimii ani mai multe reportaje sau documentare care au prezentat aspecte din istoria și viața Bisericii Române Unite:

”Omagiul martirilor Bisericii Greco-Catolice din România”

"Un mic colţ din România într-un cartier al Parisului"

"Le père Alin : témoin de la renaissance roumaine"

"La grande famille du Père Irénéu"

"Iconostasul, poartă spre Cer"

Reportajul difuzat în Mărita Sărbătoare a Învierii Domnului este o dovadă în plus a intersului față de Biserica Greco-Catolică din România.

 

ACC