Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Iertarea văduvei copte îi tulbură pe musulmani

 
VIDEO: Iertarea văduvei copte îi tulbură pe musulmani
  • 22 Apr 2017
  • 4816

Doisprezece secunde de tăcere sunt cele ce au făcut loc unei prezențe impunătoare așa cum rar se întâmplă la televizor. Doisprezece secunde într-o emisiune TV par o eternitate, în sensul literal al termenului. Este de natură supranaturală licărirea de lumină ce izvorăște din mărturia unei creștine copte intervievate de un post arab, care a redus la tăcere crainicul.

"VĂ IERT, credeți-mă!"  În studiou era Amr Adeeb, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști musulmani din Egipt, care asculta relatarea unui trimis special la Alexandria. Acesta o intervieva pe văduva lui Naseem Faheem, gardianul Catedralei din Alexandria, unde un atac islamist a ucis zeci de creștini adunați pentru celebrarea Liturghiei din Duminica Floriilor. Faheem l-a blocat în intrarea Bisericii pe atentatorul sinucigaș, care s-a detonat lângă el, reducând astfel numărul victimelor. Soția acestuia, intervievată fiind despre incident, a avut următoarea reacție: „Nu sunt supărată pe cel care a făcut acest gest, vreau să-i spun: Dumnezeu să te ierte. Nu ești pe drumul cel bun, fiul meu, crede-mă, nu ești pe calea cea dreaptă. Credeți-mă că nu sunt supărată. El este acum plecat, e mort. Și îi cer lui Dumnezeu să-l ierte și să-l ajute să se pocăiască. Gândiți-vă! Gândiți-vă! Credeți-mă, dacă ne-am gândit că ar înțelege că noi nu le-am făcut nimic rău lor. Gândiți-vă din nou, ce faceți este corect sau greșit? Gândiți-vă! Fie ca Dumnezeu să vă ierte și noi, de asemenea, vă iertăm. Credeți-mă, vă iertăm. Mi-ați dus soțul într-un loc în care nici nu am putut visa. Credeți-mă, eu sunt mândră de el și aș fi vrut să fiu acolo alături de el, credeți-mă. Vă mulțumesc."

ACEEAȘI DORINȚĂ CA A LUI CRISTOS. În fața acestei femei care are aceeași dorință de iertare și de mântuire a sufletelor celor ce l-au ucis pe soțul ei (aceeași dorință ca a lui Cristos pe cruce) și care caută să aibă aceeași soartă, l-a făcut pe Amr Adeeb să cadă într-o tăcere de douăsprezece secunde. Apoi, regăsindu-și vocea, a afirmat cu multă putere: „Creștinii egipteni sunt construiți din oțel!“ Și apoi a continuat: „Creștinii egipteni de 100 de ani suportă atrocități și dezastre, creștinii egipteni iubesc profund această țară. Creștinii egipteni fac totul pentru salvarea acestei națiuni." Dar, mai presus de toate, jurnalistul a exclamat profund mișcat: „Oh, dar cât de mare este cantitatea de iertare pe care o aveți? Dacă dușmanii voștri ar ști cât de mult le puteți ierta, nu ar crede." Chiar și, a admis musulmanul, „dacă ar fi fost tatăl meu, n-aș fi putut spune că iert. Acești oameni au pierdut atât de mult ... aceasta este credința lor, religia lor." Și aproape admițând că este sigur că au ceva supranatural, Adeeb, profund emoționat de imaginile văzute și cuvintele auzite, continuă: „Acești oameni sunt plăsmuiți dintr-o substanță diferită! Fie ca Dumnezeu să aibă milă de Naseem, care este un erou, un martir și un exemplu pentru noi toți, pentru toți cei care stau și critică această țară, pentru modul în care merg lucrurile ". De fapt, menționând că acest lucru este adevărata putere a țării, a spus: „Țara merge mai departe cu răbdare, perseverență și rezistență, asemenea acestei mari femei și a copiilor ei care, cu toate că nu mai au în viață pe tatăl lor, vor crește și vor fi bărbați adevărați!“. Chiar unul dintre fii, prezent la locul atentatului, a mulțumit public lui Dumnezeu pentru darul de a avea un tată martir, mai ales că urma să i se nască un copil ce va avea parte de mărturia de credință a unui bunic care a murit pentru Cristos.

CA PRIMII MARTIRI.  Puterea martiriului este exact identică cu cea a răstignirii lui Cristos. Primii martiri au murit cu zâmbetul pe buze, convertind mii de oameni în urmă cu 2000 de ani. Nu numai dușmanii creștinilor, nu numai musulmanii de astăzi, dar acum chiar și catolicii occidentali, în timp ce practică și au convingerea că există un paradis, simt conștiința Bisericii Copte ca un memento puternic al credinței lor slabe și necesitatea de a-i cere ajutor lui Dumnezeu. Împreună să avem bucuria și speranța că Biserica va fi salvată prin sacrificiul acestor frați.

Traducere: ACC 

 Sursa:www.lanuovabq.it