Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În septembrie, Papa va anunța data canonizării Fericiților Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea

 
În septembrie, Papa va anunța data canonizării Fericiților Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea
  • 20 Aug 2013
  • 1905
În 30 septembrie, Papa va anunța data canonizării Fericiților Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea. Afirmatia a fost  facută de Cardinalul Angelo Amato, astăzi, 20 august 2013, la Rimini într-un interviu către Radio Vatican.

”Sfântul Părinte – afirmă prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților – întorcându-se din Brazilia la conferința de presă ținută în avion,  vorbise deja despre o posibilă canonizare care să fi avut loc în următoarele luni ale anului 2013, dar care nu este posibilă, cel mai probabil acesta va avea loc în următorul an”.

La sfârșitul lunii viitoare așadar toată lumea va cunoaște data oficială a celor două canonizării care – a spus cardinalul Amato – actualmente ”doar Sfântul Părinte o știe”.

În același interviu cardinalul Amato a  evocat foarte pe scurt  figurile acestor doi mari Pontifi, care în scurt timp vor fi declarați Sfinți. Ioan al XXIII-lea – a spus – a fost marele profet și autorul Conciliului; Ioan Paul al II-lea este cel care a pus în practică și l-a dezvoltat în toate componentele și dimensiunile sale. ”Sunt cu adevărat două coloane – a încheiat cardinalul – nu doar de cultură creștină ci și de sfințenie creștină”.

Traducere: Mihai M.Sursa:zenit.org