Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O masă prevăzută pentru nuntă a fost oferită persoanelor nevoiașe

 
O masă prevăzută pentru nuntă a fost oferită persoanelor nevoiașe
  • 19 Iul 2017
  • 2277

O tânără americancă, care și-a anulat nunta în ultimul moment, a decis împreună cu fostul logodnic să ofere masa prevăzută pentru nunta lor persoanelor fără adăpost. Povestea a ajuns virală pe net.

Ar putea fi versiunea modernă a nunții din parabola folosită de Isus pentru a descrie Împărăția Cerurilor ucenicilor Săi. Cu excepția faptului că, spre deosebire de cea din urmă, în cazul acesta nu sunt invitații care refuză să vină la petrecere, ci cuplul care urma să se căsătorească și anulat petrecerea. Sarah Cummins și Ajauro Logan, un cuplu tânăr care ar fi trebuit să se căsătorească în Carmel, o suburbie a Indianapolisului, au decis să anuleze nunta, pregătit de aproape doi ani, cu o săptămână înainte de ziua cea mare. Motivele acestui eșec nu au fost făcute publice.


Dar la tristețea celor doi s-a adăugat rapid o problemă materială. Aproape 170 de persoane fuseseră invitate într-un hotel frumos din acel oraș, iar firma de catering a refuzat să anuleze comenzile - în valoare de 25.000 de euro - într-un timp atât de scurt. Tânăra, o studentă la farmacie, a avut o idee pe care a pus-o în aplicare cu acordul fostul ei logodnic: a oferit această masă minunată nevoiașilor zonei. „Mergeţi deci la răspântiile drumurilor şi pe câţi veţi găsi, chemaţi-i la nuntă“: această frază rostită de Isus în parabolă (Mt 22: 9) probabil a fost repetată și de Sarah pentru că exactasta a făcut. Mai multe centre a celor fără adăpost au fost contactate pentru a-și trimite asistații la masa pregătită.


Au fost închiriate autocare, a fost rearanjată sala, mai mulți comercianți au împrumutat chiar și haine pentru oaspeți, astfel încât celebrarea să fie completă. De fapt, pentru zecile de persoane invitate, masa oferită în urma anulării căsătoriei a reprezentat o gură de aer proaspăt și un gest de prietenie într-o viață marcată de dificultăți profunde. Sarah, însoțită de mama sa și câțiva prieteni foarte buni, a fost prezentă pe tot parcursul mesei, interacționând cu oaspeții pe care nu-i cunoștea, dar cu ajutorul cărora a putut să-i dea un sens tristeții sale.

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org