Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preot tânăr ucis în Columbia

 
Preot tânăr ucis în Columbia
  • 30 Iul 2017
  • 6123

Un alt nume se adaugă la tributul de sânge pe care Biserica din Columbia îl plătește pentru pacea țării. Părintele Diomer Eliver Chavarría Pérez a fost ucis în noaptea dintre 27 și 28 iulie, la Puerto Valdivia. Cauzele crimei sunt încă necunoscute. Vestea asasinării - raportează agenția Sir - a fost dată cu multe ore de întârziere, pentru că forțelor de ordine le-a fost dificil să pătrundă în siguranță în zona unde a avut loc crima, o zonă nesigură și adesea frecventată de „gherilele armatei pentru eliberarea națională” și de bandele criminale.

Conferința episcopală din Columbia și-a exprimat tristețea profundă pentru acest nou asasinat. Episcopul diecezei de Santa Rosa de Osos, mons. Jorge Alberto Ossa Soto, a scris: „Să ne rugăm Domnului pentru ca preotul nostru să fie primit în casa Tatălui; implorăm convertirea ucigașilor și respingem orice formă de violență care amenință viața și demnitatea persoanei”.

Părintele Diomer Eliver Chavarría Pérez avea 31 de ani și a fost hirotonit pe 19 martie 2012. Joi dimineața era așteptat de credincioși în biserică pentru Sfânta Liturghie, dar nu a mai ajuns. A fost găsit fără suflare în casă de către un grup de credincioși. Aceștia au declarat că asupra preotului s-au tras mai multe focuri de armă.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.radiovaticana.va