Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Siria este tot mai aproape de un atac militar

 
Siria este tot mai aproape  de un atac militar
  • 28 Aug 2013
  • 5854
Criza siriană continuă să ocupe agenda cancelariilor occidentale. Potrivit ministrului italian de externe, Emma Bonino, miercuri ar putea să aibă loc reuniunea Consiliului de Securitate ONU asupra crizei din Siria. Între timp, devine tot mai probabil un atac militar internaţional condus de Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, în timp ce guvernul de la Damasc avertizează: „atacul nu va opri războiul rebelilor”.

„O intervenţie fulger, de cel mult două zile, cu rachete lansate de pe navele de război din Marea Mediterană”: potrivit cotidianului „Washington Post”, aceasta este opţiunea de pe masa de lucru a preşedintelui american Obama. Posibilitatea unui atac armat de scurtă durată ar dezminţi, însă, cele spuse cu două zile în urmă de şeful Casei Albe, care adoptase o poziţie de prudenţă subliniind că o eventuală intervenţie militară ar fi posibilă numai cu aprobarea în unanimitate a Consiliului de Securitate ONU.

Pentru moment intervenţia militară rămâne doar o ipoteză, dar îndeajuns pentru a provoca reacţia dură a Rusiei, care îşi exprimase deja „amărăciunea” din cauza amânării colocviilor bilaterale care trebuiau să se desfăşoare marţi pentru a trasa liniile Conferinţei de pace „Geneva 2”.

De cealaltă parte a Oceanului Atlantic, Londra s-ar afla deja în fază de pregătire a planurilor de atac. Cu toate că folosirea armelor chimice „este absolut aberantă”, a spus premierul britanic Cameron, „orice decizie trebuie luată numai într-un cadru internaţional”.

Nelipsită, reacţia Iranului: o eventuală intervenţie militară ar avea „consecinţe grave” nu doar pentru Siria dar şi pentru întreaga regiune.

Departe de planurile militare de dincolo de graniţă, comunităţile creştine siriene trăiesc cu înfrigurare conflictul intern, rugându-se pentru pace şi eliberarea zecilor de ostatici.

La mănăstirea Sfântul Moise Etiopianul, din localitatea Deir Mar-Musa, s-a desfăşurat marţi o zi specială de post şi rugăciune pentru a cere darul păcii şi repunerea în libertate a preotului iezuit italian Paolo Dall’Oglio, răpit în urmă cu aproximativ o lună în regiunea Raqqa. Comunitatea monastică, de rit catolic sirian, a fost fondată în 1982 de pr. Dall’Oglio pentru promovarea dialogului ecumenic şi inter-religios.





Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie